30 November, 2014

Cabaran Ibu Menyusukan Anak Premature

Cepat tonton video ini. Menyusukan anak pramatang sangat mencabar terutama sekali kepada mereka yang baru memperoleh anak yang pertama.


Ibu-ibu yang baru melahirkan anak pramatang (premature) 7 bulan, 8 bulan, kurang dari 36 minggu belum mengeluarkan susu atau susu badan sangat kurang. Cepat atasi masalah ini dengan mengambil set menyusu shaklee.
Harga Runcit: RM288.75
Sangat rugi sekiranya anda tidak mendapatkan set menyusu ini apabila ramai ibu yang sama kes dengan anda sudah berjaya mengatasi masalah mereka dengan set menyusu ini. Order anda akan kami proses dengan pantas dan kalau anda tak mahu kami poskan ke alamat, boleh COD di kawasan berhampiran.


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

29 November, 2014

Menjadikan Bisnes Online Sebagai Side Income Untuk Newbie

Ada banyak sebab untuk dijadikan alasan utama dalam menjadikan Shaklee sebagai sumber pendapatan sampingan. Kami juga mempunyai sebab kami yang tersendiri.

Tak mo cerita panjang dalam entri kali ni. Cuma nak sembang pasal 3 benda aje.


3 elemen utama dalam bisnes online shaina shop
3 benda pasal bisnes online yang ramai terlepas pandang
First and paling utama, trend pendapatan sampingan zaman sekarang (tahun 2014) adalah sesuatu yang boleh dikerjakan hanya dari rumah. Sebab? sangat praktikal untuk kaum hawa tak kira yang sudah berumahtangga atau belum, bekerja dari rumah sahaja sudah menyelesaikan banyak masalah.

Kerja di rumah seperti menulis blog sambil menonton sinetron dan La usurpadora. Bila rasa ngantuk boleh tidur sekejap. Sementara tunggu customer bank in pembayaran, boleh check stok apa yang dah kurang, masa untuk tambah stok. Sambil tu layan anak semua.. oh heavennya!

Pentingnya bekerja dari rumah kerana elemen banyak benda boleh dibuat dengan cara yang paling JIMAT!

Penjimatan kos minyak ke tempat kerja, penjimatan masa masuk waktu bekerja, terhindar dari trafik jem yang buas lagi ganas. Itu baru cerita dari aspek jimat. Cuba tengok dari aspek keselamatan. Kaum wanita yang menjalankan perniagaan untuk mendapatkan pendapatan sampingan dari rumah terkecuali dari menjadi mangsa jenayah. 

Sebab yang kedua, KOS permulaan yang sangat rendah dan boleh dianggap sebagai berpatutan. Berbanding dengan mereka yang pernah menjalankan perniagaan konvensional seperti kedai kek, kain, butik, worksyop, goreng pisang, nasi lemak, hatta cendol bakar sekalipun, ia melibatkan kos permulaan yang agak tinggi seperti sewa kedai, pekerja mahir, kenderaan yang sesuai, tempat yang strategik, belajar dari khursus untuk mendapatkan ilmu dan skil. Bukan semua orang mampu buat something yang sebegini.

Kos permulaan bisnes yang rendah MEMUDAHKAN sesiapa sahaja termasuk anda yang masih tercari-cari bisnes apelah yang sesuai untuk aku ni. Dah la baru kerja, gaji ciput, macamanalah nak start bisnes? Sebenarnya itu adalah alasan. Jangan terperangkap dengan alasan yang ada cipta tanpa anda sedari.

Yang ketiga, iaitu elemen yang paling penting pada saya ialah, internet. Anda ada produk yang bagus, anda ada perkhidmatan yang superb rare, jangan malu segan untuk terbitkan di internet. (wah bahasa baku ngkau) medium laman sosial yang dipandang sebelah mata. Facebook. Instagram, Blog, dan lain-lain terbukti telah menjana pendapatan yang super lumayan dari pendapatan tetap ramai insan-insan di luar sana. 

Internet Service Provider (ISP) di negara ini sangat banyak. Jenama-jenama gah yang biasa anda dengari ialah TM (unifi dan streamyx) Maxis, Celcom, DiGi (Broadband, smartphone & tablet) Tunetalk, Altel you more dan banyak lagi mewarnai landskap telekomunikasi masa kini menjadikan pengguna have more power than the service provider. Anda pilih mana yang paling rendah kos dan ada coverage. Setel elemen terakhir dan yang terpenting dalam menjadikan bisnes online sebagai side income.

Nah, itu sahaja hujah dari saya. Anda tak puas hati? Hubungi nombor tertera di bawah dan saya akan bantu anda menguasai selok belok perniagaan untuk menjana pendapatan sampingan dengan kos permulaan yang sangat rendah dan dilakukan secara online menerusi internet.


Sebelum meneruskan adventure internet anda, saksikan video viral di bawah. Testimoni seorang PCL (peer counselor lactation) dari seorang ibu bekerja sebagai seorang pemilik bisnes online terlegend di kalangan rakan-rakan beliau.



Shaina Shop dan Shaina Health Shop merupakan sebahagian dari Keluarga iReach yang cukup menitikberatkan hasil kerja yang terbaik. Anda belum terbukti terbaik diantara yang terbaik jika anda belum terjun ke dalam kolam ini. Ramai yang lemas dek cetek ilmu dan lemah semangat, anda pula bagaimana?

Sekian entri kali ini. Mohon sebar luaskan di facebook, blog anda, klik g+ laju-laju sebagai tanda sokongan anda kepada kami untuk kami terus menulis artikel berkualiti seperti ini pada masa akan datang.

Jumpa lagi pada entri seterusnya.

BR/
EpuL Jaguh
Admin 
Shaina Health Shop

27 November, 2014

SHS Update 1.0: 40 ribu views! Terima kasih pembaca setia kami

Salam sejahtera buat pembaca shaina health shop semua..

Hari ini kami berasa sangat gembira kerana total view untuk blog ini sudah mencecah 40,000 view! Ya 40 ribu. Terima kasih kami ucapkan kepada pembaca setia blog ini baik SID dan pelanggan-pelanggan kami.

Oleh sebab itu, kami amat berbesar hati untuk berkongsi beberapa perkara menarik mengenai blog ini. Berikut adalah 5 top tajuk entri yang paling ramai pembaca setakat ini.


update terkini mengenai shaina health shop shaina shop
Shaina Health Shop Update 1.0
Tempat kelima jatuh kepada entri yang bertajuk Amalan Kurangkan Masalah Rambut Gugur. Kami kongsikan beberapa sebab yang mungkin menyebabkan rambut gugur dan tips bagaimana rambut gugur dapat dicegah di bawah entri tersebut.

Tempat keempat pula dikuasai oleh tajuk entri ini... Meningkatkan selera makan anak. Bagaimana caranya? Tips dan cara yang paling mudah melawan tabiat anak yang jenis picky eaters ada dikongsikan di situ. Video dari kumpulan pengedar shaklee profesional, ireach mengenai testimoni anak susah makan sampai anak kurus kering dan anak selalu sakit di taska dapat di tonton di dalam entri itu.

Anda tak ada masa untuk baca? Tak payah susah-susah klik sahaja video di bawah. Sama je kat sini dan video dalam entri tu.



Tempat ketiga pula berjaya dirangkul oleh entri yang bertajuk Mencegah dan mengubati sakit kulit dengan Set Kulit Shaklee. Berdasarkan testimoni admin sendiri, penggunaan Set Kulit Shaklee telah membantu mengurangkan kerengsaan kulit (fuh! bahasa ape tu) setelah sekian lama bertarung mengawal sakit kulit tersebut. Terima kasih shaklee.

Gagal menduduki tempat pertama setelah entri lebih baru lebih viral berbandingnya, entri bertajuk Tambah Berat Badan Dengan Set Tambah Berat Badan Shaklee terpaksa berpuas hati di tangga kedua. Sebelum ini, entri inilah yang paling juara menduduki tangga teratas untuk beberapa bulan berturut-turut.

Akhir sekali, entri yang berjaya merangkul takhta kejuaraan pada SHS Update 1.0 ini jatuh kepada entri yang diberi tajuk.. Cara makan supplement shaklee yang betul. Alhamdulillah, ramai pelanggan kami berjaya menyelesaikan masalah yang telah dihadapi mereka sejak sekian lama berpandukan tips yang terdapat di dalam entri berkenaan.

Tonton video viral ini. Dalam entri juara pun ada. 


Itu sahaja update 1.0 untuk kali ini. Sekiranya anda ingin membaca lebih lanjut mengenai kami dan kerja-kerja yang telah kami lakukan, subscribe blog ini, share di facebook atau bagi g+ satu kali laju-laju. Saya amat memerlukan sokongan dari anda seperti ini untuk membolehkan saya menulis lebih banyak artikel yang berkualiti pada masa hadapan.

oh, sebelum terlupa, Shaina Health Shop adalah sebahagian dari iReach Family, iaitu sebuah kumpulan pengedar shaklee profesional yang dikepalai oleh Master Mommy Lyna Noh dan kuncu-kuncunya, Master Mami Hadhatina dan supermom-supermomnya, Master Mama Azrin a.k.a mamarin dan dazzling mommiesnya, serta ibuk ct dan barisan dream comes true beliau. Ramai giler leader-leader yang power hebat (tapi Allah swt lebih Maha Hebat) dan senang-senang sahaja anda boleh belajar dari mereka selok-belok mengembangkan bisnes ke suatu tahap yang berbeza yang tak terjangkau dek akal fikiran anda SEKARANG.

Sekiranya anda sedang mencari kumpulan shaklee mana yang paling best dan sangat cool untuk dijoin, jangan malu segan PM/Whatsapp/SMS ke no berikut; 016-2223767 atau 016-2022416.

Sekian, salam hormat dari kami..

EpuL Jaguh
Admin
Shaina Health Shop

25 November, 2014

Akibat Overdose Vita-E Kebaikan dan Keburukannya.

Kisah ambil Vitamin E Shaklee sampai overdose terjadi apabila aku sudah tidak tahan lagi dengan gatal-gatal yang menyerang permukaan kulit di seluruh badan. Aku memang ada alahan terhadap telur dan makanan seafood. Dipendekkan cerita lepas makan seafood, tak lama lepas tu kulit aku start gatal-gatal.

kawal kulit gatal dengan ubat doktor dan vitamin shaina shop
Bila tangan dah gatal-gatal, garu boleh sampai luka!
kulit keluar biji-biji kecil dan gatal-gatal sedap keruk. Aku rasa ramai orang kat luar sana pernah terjumpa kes macam aku ni. Ia agak common. Cara nak rawatnya jumpa doktor. Setel. Tapi disebabkan wife aku sendiri jual supplement siap ada set kulit sihat lagi, so aku try lah set tu dulu.

Disebabkan aku disuruh, maka aku pun makan dengan sambil lewa. Bila ditanya makan, aku jawab makan, tapi kadang-kala skip juga. tak selalu la skip tu tapi ada la juga. Agak lama gak lebih sebulan rasanya dah makan tapi tak berkesan. makin parah lagi adelah. luka sentiasa basah, tak kering-kering. kesan healing crisis.

stop amik supplemen, amik ubat kat klinik pulak. Jumpa doktor.

Doktor bagi suntikan, makan ubat dan sapu (steroid) kat bahagian yang gatal-gatal tu. Alhamdulillah baik dah. satu hari je dah nampak kesan. Cepat betul! Kalau la aku jumpa doktor dari dulu, tak ke senang hidup aku? itulah yang aku cakap dalam hati masa tu lah..

Kagum gak walaupun dalam hati ni tau yang ubat steroid ni memang kuat, memang berkesan, tapi dia bawak sekali kesan sampingan yang tak akan nampak hari ini, besok dah tua nanti baru kesan tu ataupun bila body age dah cecah 40-an.

Malangnya kesan ubat tu tak tahan lama, lepas 2-3 bulan, gatal-gatal datang balik regardless aku pantang makan ataupun tak pantang.

Dalam setahun beberapa kali jugakla amik suntikan, makan ubat dan sapu (steroid) tu, last-last aku decide untuk stop. sampai bila nak bergantung dengan ubat?

Aku patah balik ke pengambilan supplemen. Set Kulit Sihat Shaklee!

Aku try amik ikut dos biasa. Tak jadi. Macam tak ada apa-apa perubahan.

Kemudian aku teringat satu benda menarik dalam buku nutrisi yang aku teringat ntah kenapa aku teringat aku pun tak tahu. Mungkin itu adalah ilham dari Allah. so aku try bereksperimen.

Aku gandakan dos sebanyak sekali ganda. Then aku buat pemerhatian untuk 1-2 hari. nampak ada perubahan! Aku melonjak kegembiraan.

set sakit kulit shaklee shaina shop
Set Sakit Kulit. Makan lebih Vita E
Kemudian aku cuba bereksperimen lagi. Naikkan lagi dos Vita-E. setiap malam aku telan 3 biji sekaligus. Dan hasilnya memang positif. Nampak ada perubahan kat luka yang basah dah beransur kering. Biji-biji yang kecil start surut dari dalam. Kat luar cuma nampak keruping-keruping putih kulit mati. Ini petanda yang cukup bagus. So aku teruskan makan sampai sekarang.

Rasa korang apa yang tertulis dalam buku nutrisi tu yang membuatkan dapat ilham untuk naikkan dos?

jadikan kulit cantik berseri macam pengantin baru shaina shop
Indahnya berkulit sihat, cantik berseri. Tak gatal, tak luka, tak sakit!
Slogan Shaklee yang menggambarkan setiap produknya adalah sentiasa selamat, sentiasa green, sentiasa menjadi yang pada asalnya aku ambil sikap acuh tak acuh sahaja sampailah aku sendiri mengalaminya dan kini aku akui, slogan tersebut sangat tepat!

Beli Set Kulit Sihat Hari Ini Dengan Shaina Shop. Contact Admin pada nombor di bawah:


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

24 November, 2014

Tips dan Petua Mencegah Kuku Berketak-ketak dan Tidak Cantik

Ini satu petua mudah. Mudah untuk diamalkan, sukar untuk ditinggalkan. Mudah-mudahan menjadi manfaat buat anda para pembaca yang mengalami masalah kuku tidak cantik atau rupanya berketak-ketak. Ataupun anda boleh sarankan kepada rakan-rakan sekerja, saudara-mara atau sesiapa sahaja yang anda tahu mereka ada masalah tersebut.

kuku sihat dan cantik apabila cukup galian zinc dalam badan shaina shop
bestkan kalau dapat kuku cantik macam ni?
Saya sendiri pernah mengalami masalah kuku tak cantik ni. Kat kuku ibu jari pulak tu. Memang selalu ternampak la. Kalau kuku kaki takdela nampak selalu sangat. Tak tau nak buat apa. Nak kilat kan? kang bila kuku tumbuh lagi, yang pangkal tetap tumbuh yang tak cantik. Tapi dalam hati ni rasa mesti ada something dari dalam badan yang trigger kuku ni tumbuh tak cantik. Nak tak nak mesti kena cari something yang ape benda ubat ke, vitamin ke, pil ke yang bila kita makan, kuku yang tumbuh nanti akan nampak cantik.

Sementara fikir tu ade buat benda lain jugaklah.. sampai isteri saya join Shaklee. Beliau cadangkan beberapa vitamin yang bagus untuk lelaki. Kita sebagai suami yang prihatin, berhemah lagi kacak, ikut ajelah cakap isteri tu. Dia yang jaga makan minum kita. Besok kalau sakit dia juga yang kena jaga. So saya pun amalkanlah makan vitamin Shaklee.

Masa tu memang tak expect langsung apa kesan yang dia boleh bagi. Yang generalnya, shaklee boleh tingkatkan taraf kesihatan. Taraf yang macamana agaknya tu? Kalau orang sihat ada berapa taraf? pening gak nak menjawab tu. Paling obvious sekali pasal kuku lah. Mati kutu gak nak ubatkan kasi pulih macam biasa tak reti pulak.

Sebenarnya ada banyak botol yang aku balun. Salah satu darinya ialah Zinc Complex. Sebab dari banyak-banyak vitamin yang aku makan tu, sambil study kandungan dan kebaikan setiap satu darinya, Zinc ni lah yang aku yakin menyelesaikan masalah kuku berketak-ketak sampai kaler putih menjadikan satu je kuku kat ibu jari kanan aku dulu nampak sangat-sangat tak hensem.

Tapi itu dulu lah, sekarang dah cantik dah. Kalau terjumpa aku kat mana-mana, cuba jeling sikit kat kuku ibu jari kanan. Apepun, Alhamdulillah. Selesai satu kekusutan.

BR/
EpuL Jaguh



Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...