17 January, 2015

Cara kuruskan perut yang buncit selepas bersalin supaya perut kempis slim macam masa zaman anak dara

Macamana nak kuruskan perut buncit ni? Biasanya selepas bersalin anak pertama perut masih boleh kempis semula sebiji macam anak dara tapi bila dah masuk bersalin anak kedua atau ketiga, perut mula buncit. Bukan setakat buncit sahaja, malah mula menggeleber pula tu! Dah macam mengandung anak keempat padahal masih dalam pantang 100 hari. Hmmmm.. Kalau nak tahu cara paling mudah nak kuruskan perut yang buncit terutamanya selepas bersalin, teruskan baca artikel ni sampai habis. Pendek aje..tak sampai 5 minit dah khatam.

cara kuruskan perut buncit selepas bersalin
Oh perutku sangat buncit!
Walaupun ia adalah normal untuk perut kelihatan agak buncit beberapa minggu dalam pantang, kalau tak pergi berurut, tak jaga makan masa dalam pantang, tak jaga diri (badan) masa dalam pantang maksudnya belum habis pantang dah meronggeng sana kemari memang confirm perut buncit datang dan badan boleh tua sebelum tiba masanya.

Tips kempiskan perut buncit.

Kalau betul anda ingin kempiskan perut yang mula membuncit dan menggeleber, begini caranya. Oh ya, semua tips ini hanya sesuai untuk diaplikasikan kepada ibu-ibu yang bersalin normal. Ceaser cuma beberapa sahaja yang boleh.

1. Berurut.
Sewaktu dalam pantang, pergi minta suami carikan tukang urut untuk 2 sesi berurut. Sesi yang pertama urut satu badan dalam tempoh 7 hari selepas bersalin. Sesi yang kedua urut yang sama juga tapi selepas 40 hari atau 44 hari (habis tempoh pantang) bersalin.

2. Jaga makan semasa dalam pantang.
Memang agak leceh dan menguji kesabaran macam-macam benda tak boleh makan dalam tempoh berpantang. Tapi hakikatnya itulah petua yang terbaik turun-temurun dari zaman tuk nenek dahulu untuk memastikan badan kembali sihat dan cergas termasuklah mencegah perut buncit. Pastikan Set Berpantang Shaklee dimakan mengikut jadual.

3. Menyusukan bayi
Usahakan untuk susukan bayi selama 6 bulan dan teruskan sampai 2 tahun. Ada orang marah dengar statement ini. Bukan tak nak bagi susu tapi susu badan dah takde macamana nak bagi susu kat baby? Beginilah. Kalau tak ada rezeki nak buat macamana. Selagi ada kudrat, usahakanlah sampai dapat. Bukannya lama sangat pun. 2 tahun ni golden time tahu tak? Lepas tu dah takde peluang lagi. So, embrace yourself. Make sure cukup. Baby hisap susu >> rahim kempis >> perut kempis.

4. Latihan fizikal.
Lakukan senaman abs yang ringkas-ringkas sudah.. Lemak yang terkumpul akan terbakar sekiranya anda melakukan senaman selama 30 minit setiap hari. Tapi apakan daya.. 5 minit punya senaman pun dah hilang nafas kot! No pain, no gain bak kata orang jawa. Sebelum bersenam tu minum Performance Drink. Barulah tahan sampai 30 minit. Dia bagi sustained energy.

5. Google la sendiri.
Anda terjumpa artikel ni pun dari google kan? so bertuahlah kerana anda terjumpa cara paling win untuk kempiskan perut melendut kat sini.

6. Makan produk kempiskan perut dari Shaklee.
Hantarkan sms <KEMPISKAN PERUT SHAKLEE> ke <016-2223767> untuk mendapatkan tips dan cara yang tepat kalau nak kempiskan perut dengan Shaklee.

Sekian sahaja perkongsian untuk kali ini.


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.



15 January, 2015

Kisah sakit tulang sendi di pinggul boleh hilang dalam tempoh sejam.

Pernah tak anda diserang sakit dibahagian belakang tulang pinggul sampai nak jalan pun tak boleh? Nak gerakkan kaki pun terasa sakit apetah lagi nak berjalan. Ini kisah salah seorang pesara yang berusia 57 tahun dan sangat menitikberatkan pengambilan makanan kesihatan serta tidak memakan makanan yang boleh merosakkan fungsi tubuh badan. Memang itu tabiat beliau. Kalaulah semua orang mampu buat apa yang beliau amalkan.. Ikuti kisah menarik beliau seterusnya.

Sebelum beliau diserang sakit tulang sendi pinggul di bahagian belakang, beliau mampu menjalankan aktiviti harian seperti biasa. Memasak, berkebun, mengemas rumah, melayan cucu, dan sebagainya. Pendek kata, kehidupan normal. Tak ada sakit sana sakit sini. Okeyyy sahaja.

Sehinggalah pada suatu hari yang normal juga, beliau perasan yang kakinya terasa sakit apabila cuba digerakkan terutamanya dibahagian pangkal pinggul. Beliau cuba berjalan seperti biasa tetapi rasa sakit mencucuk-cucuk membuatkan beliau terpaksa berjalan dengan menyeret kakinya dilantai!

sakit tulang sendi di bawah pinggang
Sakit tulang sendi bawah pinggang

Sedih mengenangkan sakit yang tiba-tiba datang sekelip mata ini dan tak tahu dari mana asal datangnya sakit sampai nak jalan pun susah ini, beliau cuba mendapatkan rawatan di klinik berhampiran. Doktor cuma memberikan pil tahan sakit dan menasihatkan agar beliau banyak berehat. Bila dah habis kesan pil tersebut rasa sakit kembali terasa. Sesuatu harus dilakukan segera sebelum terlambat.. sebelum melarat!

Teringat akan nasihat seorang SID pro yang telah melawatnya tempoh hari, beliau cuba mendapatkan Set Sakit Tulang Sendi dengan harapan, alternatif supplemen mampu meningkatkan fungsi badan secara semulajadi dari dalam. Asal niatnya memang hanya nak CUBA sahaja. Manalah tahu Allah izinkan beliau untuk sembuh.

Ternyata selepas sejam memakan AJHT dan Ostematrix, rasa sakit yang mengganggu beliau selama ini telah hilang serta-merta. Menakjubkan! Beliau rasa sangat teruja dan gembira kerana sungguh tidak menyangka kesan pengambilan supplemen bertindak dalam tempoh yang sangat cepat. Hilang terus rasa sakit di bahagian belakang tulang pangkal pinggul yang membuatkan beliau nak jalan pun sampai kena seret kaki. 

Alhamdulillah, Allah izinkan rasa sakit itu hilang dengan sebab usaha beliau memakan Set Sakit Tulang Sendi tersebut yang hanya pada asalnya nak cuba-cuba sahaja manalah tahu boleh sembuh. Beliau meneruskan pengambilan sebiji AJHT dan 4 biji Ostematrix sehari sekali sehingga rasa betul-betul sembuh dan beliau jarakkan pengambilan dari sehari sekali kepada seminggu sekali. 

Jadi, apa yang ajaib sangat AJHT dan Ostematrix sampai boleh baikkan sakit kaki makcik pesara ni tadi?

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan dengan cara meningkatkan penghasilan lendir "kusyen" di kawasan sendi dan antara tulang-tulang yang bertemu. 

sakit sendi pinggul wanita
Struktur tulang pelvik wanita

Rasa sakit makcik tadi mungkin kerana lendir "kusyen" pada sendi tulang pinggul beliau sudah kering dan menyebabkan tulang pelvik berlaga dengan tulang pinggul SECARA LANGSUNG tanpa absorber semulajadi. Keadaan ini dinamakan sebagai Avascular Necrosis. Sebab itulah rasa sakit ya amat sangat sampai nak jalan pun kena seret kaki aje.

sakit sendi tulang pelvik wanita

tulang pelvik dan tulang femur bergesel punca sakit sendi
Keadaan tulang pinggul dan tulang pelvik

Sekiranya anda juga rasa yang anda mungkin mengalami masalah sakit tulang sendi di pinggul atau di mana-mana sendi pada bahagian lain tubuh badan, anda perlu bertindak sekarang. Sebelum sakit jadi melarat dan merebak ke bahagian anggota tubuh badan atau tulang yang lain, sampai masa tu nak rawat guna kaedah selain ubat memang not even a chance to be one of the option lagi, hubungi saya di nombor 016-222 3767 untuk mendapat Set Sakit Tulang Sendi ini. Kalau nakkan respon yang lebih pantas, hantarkan mesej ke Whatsapp/Telegram. 

Sakit hilang lepas makan set sendi tulang shaklee
Set Sakit Tulang Sendi Shaklee
Saya juga akan terangkan kepada anda bila masa yang sesuai untuk memakan Omega Guard apabila diambil bersama set sakit tulang sendi ini. Pastikan anda mendapat konsultasi terbaik dengan maklumat yang tepat dari saya.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

04 January, 2015

Cara hilangkan jerawat di wajah supaya muka nampak glowing sampai suami asyik buat pandangan menggoda

Bagi orang perempuan lebih-lebih lagi anda yang sudah berkahwin, jerawat yang bermaharajalela di wajah selalu menimbulkan rasa yang sangat tak best especially apabila berada dihadapan cermin. Berbeza dengan perempuan yang belum berumahtangga, misi anda selain memelihara keharmonian rumahtangga, pasti di sudut hati timbul rasa ingin kekal cantik menarik sampai suami sentiasa terpegun dengan keayuan anda. Lebih-lebih lagi bila dah beranak ramai, alignment body sure ada lari kalau tak banyak mesti ada sikit. Jadi tang muka wajib kena jaga bagi mengekalkan memori suami masa first time mula-mula terpaut dengan anda suatu ketika dahulu. Hilangkan semua jerawat di wajah agar nampak glowing dan flawless.. Selamat membaca.

hilangkan jerawat muka
Wanita bekerjaya lebih banyak komitmen berbanding lelaki
Punca jerawat yang mak-mak budak tak pernah ambil kisah.

Jerawat terjadi apabila minyak pelembap kulit dari kelenjar lapisan kulit (sebum), bakteria dan sel kulit mati tersumbat di dalam liang roma kulit. Sel kulit mati terjadi setiap hari yang mana kemungkinan ia terperangkap pada muka adalah sangat tinggi.

makanan punca jerawat pada wajah
Pendapat yang mengatakan makanan punca utama jerawat tiada bukti yang kukuh
- Ada pendapat mengatakan pemakanan mempengaruhi kehadiran jerawat namun ia tidak bersandarkan kepada bukti yang kukuh. Bergantung kepada hormon setiap individu berbeza. Contohnya ada orang selamba je makan kacang berkampit-kampit tapi satu butir jerawat pun tak tumbuh. Ada orang makan sebiji pun dah bertompok-tompok jerawat keluar.

Stress menyebabkan hormon androgen dirembes lebih banyak dari biasa
- Stress memburukkan lagi simptom jerawat kerana hormon androgen dan adrenalin dirembeskan dengan kadar yang sangat luar biasa berbanding keadaan normal. Kenalpasti punca stress serta langkah mengurangkan stress supaya jerawat tidak tumbuh tak terkawal.

tak basuh make up punca jerawat di muka
Make up yang tak dibasuh boleh menyebabkan liang roma tersumbat
- Make up bukan penyebab jerawat rasanya semua pun tahu pasal ini tapi make up yang tak dibersihkan menyebabkan sisanya tersumbat sekali dengan sebum dan kulit mati lalu memburukkan lagi keadaan. Kalau make up yang tiruan lain ceritanya.

Tips hilangkan jerawat paling win 

Kalau anda rajin google, banyak tips hilangkan jerawat bertebaran di internet. Yang tradisional la, yang moden la semua ada. Tinggal rajin tak rajin sahaja nak membuatnya.

Jerawat di muka jadikan isteri bimbang suami tak tertarik
Pasangan baru berkahwin memadu kasih asmara.. auw!
Ada seorang customer ni seorang isteri yang bekerja. Sebelum kahwin muka cantik putih gebu takde jerawat sebutir pun. Tapi bila dah ada anak, muka mula naik jerawat. Kalau sebutir dua takpe lagi. Mula-mula dibiarkan sahaja. Lama-lama jadi banyak.

Beliau pada mulanya malas nak layan problem jerawat ni sebab ada banyak lagi benda nak buat. Memasak, basuh baju, sidai baju lipat baju, iron baju, cebokkan anak, mandikan anak, mandikan suami.. ops! Kesimpulannya memang beliau tak ada masa nak fikir cara setelkan masalah yang tumbuh di sekitar dagu dan pipinya itu.

Menyedari masalah jerawat perlu dirawat dari akar umbi bukannya sekadar menempek krim ubat jerawat yang boleh dibeli di tepi jalan, beliau mula mengorak langkah bertanya rakan rapat dan mencari cara terbaik menyelesaikan masalah jerawat di muka dengan cara yang paling mudah dan selamat di internet.

Google punya google akhirnya beliau dijodohkan dengan Set Jerawat Shaklee dan dipendekkan cerita dengan mengamalkan set itu setiap hari. 

Pada awal pengambilan set jerawat ini, beliau mengadu makin banyak pula jerawat yang tumbuh dan ingin berhenti makan time tu juga. Setelah ditenangkan emosi amarah dan kecewa serta diterangkan panjang lebar mengenai simptom healing crisis akhirnya beliau yakin dan faham serta mengambil keputusan untuk terus makan set itu setelah berhenti seketika selama beberapa hari.

Setelah masuk bulan ketiga pengambilan produk Shaklee akhirnya ia menampakkan kesan. Pada sesetengah orang tempoh tersebut agak lama tetapi jika hendak dibandingkan dengan hasil glowing effect yang priceless tempoh itu sangatlah berbaloi. 

Alhamdulillah kesan parut jerawat hilang dan tiada jerawat baru yang timbul. Tambah beliau lagi wajahnya kembali licin dan lebih glowing berbanding zaman anak dara!

Boleh baca testimoni beliau dalam artikel yang bertajuk Cara menghilangkan parut jerawat dengan Shaklee.

Nasihat kami 

1. Since dalam blog ni ada banyak tips penjagaan kesihatan melalui produk shaklee yang famous dengan slogan always green always works always safe, jadi tips hilangkan jerawat wajah paling adalah dengan mengambil Set Jerawat Shaklee hari ini.

2. Wajah yang dahulunya putih gebu comel kalau sekarang dah tumbuh banyak jerawat jangan bimbang. Beli set jerawat Shaklee yang terdiri dari Vita-C, B-Complex, Vita-E,  dan beberapa lagi vitamin dibawah (senarai lengkap) hari ini dan amalkannya setiap hari. Cara makan ada disediakan dalam pakej (poslaju dan COD). Kalau ada pertanyaan jangan ragu-ragu untuk hubungi kami di nombor tertera di bawah.

Senarai lengkap Set Jerawat
Dari Kiri: B-Complex, Vita-C, Vita-E, ESP, Zinc, Alfalfa, GLA Complex
Cubalah produk Shaklee hari ini. Pastikan anda mendapat konsultasi dari pengedar Shaklee SID Pro. Puan Wardah Aina adalah salah seorang SID Pro. Beliau telah membantu ramai pembaca mencari alternatif selain ubat (drugs) untuk menyelesaikan masalah kesihatan mereka dengan variasi set vitamin Shaklee yang terbukti berkesan, selamat dan sihat.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

01 January, 2015

Selamat tahun baru 2015

Selamat tinggal 2014. Selamat datang 2015. Semoga kehadiran tahun baru memberikan sinar yang lebih cemerlang buat kita semua.

Kami di Shaina Health Shop akan sentiasa memberikan yang terbaik untuk pelanggan-pelanggan kami. Seperti tahun-tahun sudah azam kami akan terus berkongsikan petua tips dan panduan yang berguna kepada seluruh pembaca yang setia.

Teruskan menyokong usaha kami.

selamat tahun baru 2015

Semoga kita semua sihat, kaya dan berjaya dunia dan akhirat.

Sekian.

Ikhlas dari,

Admin
Shaina Health Shop

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...