19 December, 2013

Mencegah dan mengubati sakit kulit dengan Set Kulit Shaklee

Berita baik untuk mereka yang mempunyai penyakit kulit. Gatal-gatal, ruam, alahan dan sebagainya. Sakit sebab gatal-gatal di tangan, kaki boleh dihilangkan dengan Set Kulit Shaklee. 



ESP + Vita-E Complex + Herbal Blend

Penawar untuk sakit kulit, gatal-gatal, ruam, eczema dan lain-lain. Ketahui kelebihan ESP di sini:

Umum mengetahui bahawa dengan kandungan vitamin E yang mencukupi. Kita akan mendapat kulit yang sihat. Cuba Vita-E Complex dari Shaklee untuk mencegah kulit kusam dan tidak sihat. Baca selanjutnya info mengenai Vita-E Complex Shaklee sebagai pelengkap Set Kulit Shaklee di sini:

Herbal blend selain kegunaannya untuk merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga, melembutkan tumit dan merawat tumit pecah, ruam pada bayi, dan gatal-gatal kulit, ia juga boleh digunakan untuk demam panas. Sapukan ke seluruh badan, badan akan turun suhu yang panas dan akan mengeluarkan peluh. Demam panas ni selalunya badan rasa sejuk. Sebab itulah cara nak turunkan suhu badan ketika itu dengan selimut tebal atau mandi. Selepas mandi, badan pasti akan berpeluh dan suhu akan mula turun.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.


Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.




12 December, 2013

Tukar domain dari shaina-shop.com ke shaina-shop.net

Perhatian semua pembaca yang dikasihi.

Blog utama kami akan bertukar domain dari www.shaina-shop.com kepada www.shaina-shop.net.


Blog utama tersebut juga mempunyai kandungan yang sistematik mengenai produk dan bisnes Shaklee. Semoga ia dapat dimanfaatkan sepenuhnya oleh pembaca sekalian.


Mohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Ini semua adalah masalah teknikal sahaja. Urusan operasi perniagaan berjalan seperti biasa. Terima kasih atas sokongan yang diberikan.

Happy Shopping!


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

11 December, 2013

Turunkan berat badan dengan set turun berat badan Shaklee

Berita baik untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan dengan produk Shaklee. Shaklee ada menawarkan set untuk menurunkan berat badan. Set turun berat badan Shaklee terdiri dari Herb-Lax, Alfalfa Complex, Lecithin, Vita-Lea dan Cinch Shake Mix. 


Set turun berat badan Shaklee Shaina Shop


5 Produk tersebut perlu diambil bersama untuk mendapatkan kesan yang paling maksimum. Jika ingin mengambil beberapa sahaja dari set turun berat badan Shaklee pun boleh. Cuma kesannya kurang ketara jika hendak dibandingkan dengan set penuh turun berat badan Shaklee.


Cara Makan Set Turun Berat Badan Shaklee:

  • Pagi sebelum sarapan atau semasa sarapan, ambil 3 sudu Cinch Shake dan bancuh dengan air suam-suam kuku sebagai minuman bertenaga setiap hari. Rasanya yang sedap boleh digantikan minuman kegemaran teh tarik. Kata nak turunkan badan, gaya hidup kenalah berubah sikit. Tak banyak pun, sikit aje.
  • Selepas sarapan ambil 4 atau 5 biji Alfalfa Complex. Minum air dengan banyak. Pengambilan Alfalfa Complex memerlukan anda untuk meminum air dengan banyak.
  • Selepas makan tengah hari, ambil sebiji Lecithin dan sebiji Vita-Lea sahaja sudah mencukupi.
  • Waktu malam sebelum tidur, ambil 2 biji Herb-Lax selang 2 hari atau 3 kali seminggu.


Fungsi-Fungsi Vitamin Shaklee dalam Set turun berat badan ini adalah seperti berikut:


HERB-LAX

arkan melalui pembuangan air besar.
Selain itu Alfalfa berfungsi merangsang 


ALFALFA UNTUK DETOKS:
Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak & lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.
Selain itu Alfalfa berfungsi merangsang metabolisme & memberi efek rasa 'ringan' badan.

LECITHIN UNTUK BAKAR LEMAK:
Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan perlukan medium pengangkutan untuk bawa keluar dari badan.
Selain itu, Lecithin bagus untuk otak dan kebiasaannya selepas pengambilan Lecithin selama sebulan paras kolesterol akan turun/kembali normal.


VITA-LEA

Vita-Lea berfungsi sebagai pembekal multivitamin untuk tubuh badan. Selain itu ia membantu pengambilan makanan di dalam badan kita supaya lebih berfungsi ( mengoptimumkan fungsi nutrien dr diet harian kita) 

CINCH SHAKE MIX

mengandungi leucine yang merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat dalam protein tertentu. Ujian klinikal yang telah dibuat ke atas formula leucine telah menunjukkan dapat mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak (lean muscle mass).
Mereka yang telah menjalani program ini telah kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka. 
Ini bermakna, walaupun anda sudah mendapat berat yang ideal, kulit dan otot anda tidak akan menggeleber.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

09 December, 2013

Manfaat Serta Kebaikan Collagen Shaklee Untuk Lelaki dan Wanita

Mahu kedut & garis halus muka hilang selepas 8 minggu? Baca seterusnya..





✔Adakah anda terdiri dari:
- Mereka yang ada garis-garis kedutan di muka?
- Mereka yang ada lingkaran hitam bawah mata?
- Mereka yang ada kesan bengkak bawah mata?
- Mereka yang risau masalah jeragat, bintik hitam di muka?
- Mereka yang mengalami kabur penglihatan?
- Mereka yang gusinya senang berdarah sewaktu memberus gigi?
- Mereka yang mempunyai rambut kering dan bercabang di hujung?
- Mereka yang mahu payudara dan punggung kembali anjal secara semulajadi?
- Mereka yang mengadu kerap sakit belakang & sakit sendi?
- Mereka yang mempunyai kulit kering dan tumit merekah?


===============================

Shaklee Collagen Powder adalah jawapannya.

===============================
✔Apa istimewanya collagen Shaklee ni?
Shaklee collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal)


✔Tugas collagen Shaklee terhadap tubuh badan manusia:
✏ ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
✏ MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
✏ MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
✏ MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
✏ MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
✏ MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
✏ MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara

✔Macamana bentuknya? 
Ianya berbentuk serbuk yang mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran. 1 kotak mengandungi 15 sachet.

✔Tahan berapa lama?
Untuk kesan yang lebih optimum, disarankan ambil 1 sacet setiap hari. Jadi untuk satu kotak penggunaan selama 15hari. Walaubagaimanapun, pengguna boleh juga ambil selang sehari (untuk 30 hari penggunaan). 

✔Berapa harganya?
Retail price RM298. PM saya sekarang untuk mendapatkannya. Harganya berpatutan dengan kualiti yang dijaga serta proses penghasilan collagen ini. Sumber dari ikan laut dalam adalah sukar untuk diperolehi.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.


Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

08 December, 2013

Vivix Shaklee Review: Penawar Diabetes

ADAKAH BENAR VIVIX SHAKLEE BOLEH MENJADI PENAWAR PENYAKIT DIABETES?

penawar sakit kencing manis



Jom baca testimoni berikut:

"semalam dapat tau kencing manis suami dah turun daripada paras 15 ke 10 dalam masa tak sampai 2 minggu" (Nor Azreen Zulkafli, klik sini untuk testimoni lengkap: http://on.fb.me/1aZpodg)

"bacaan darah 1/5/2012: 22.3 mmol/L, 18/5/2012: 7.7 mmol/L" (Sue, klik sini untuk testimoni lengkap:http://on.fb.me/HwszQM)

"kadar bacaan abah agak tinggi sekitar 17 & 18 tetapi selepas konsisten vivix 2 minggu bacaan kembali normal (5.4)" (Halimatun Saadiah, klik sini untuk testimoni lengkap: http://on.fb.me/184EA6j)

"bapa mertua tak perlu cucuk insulin lepas amalkan vivix" (Izan Rizal, klik sini untuk testimoni lengkap:http://on.fb.me/171HMQ2)

Baca 8 lagi testimoni di sini: http://on.fb.me/HFgaJN

*************************************

APA ITU VIVIX?

Vivix adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain. Di dalam Vivix terdapat ramuan yang dipanggil resveratrol yang bersifat anti oksida, anti inflamasi & anti kanser.



APA ITU RESVERATROL?

Resveratrol ialah sejenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun.

Kajian saintifik menunjukkan resveratrol sangat memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan pada tahap sel.

BAGAIMANA VIVIX & RESVERATROL BERFUNGSI SEBAGAI PENAWAR DIABETES/KENCING MANIS?

Terdapat 2 cara resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin:

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes/kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes/kencing manis.

Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.

*************************************


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.


Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

07 December, 2013

Set Kurus Bajet Untuk 2 Bulan Dengan Kos Serendah RM 3 sehari.

NAK KURUS? TAPI.. TAKDE BAJET???


set bajet untuk kuruskan badan jadi slim cantik


Kami sedia membantu. Jom dapatkan Set Kurus Bajet Shaklee dengan kos kurang dari RM3/hari!

✔ Baca testimoni ini:
"dah consume alfalfa & lecithin hampir sebulan setengah, berat dari 92kg dah turun ke 84kg"
(Nazruliana Ana)
Testimoni lengkap di sini: http://on.fb.me/1gvJgKW

Lagi testimoni di sini: http://on.fb.me/19JAioP

✔✔ Apakah fungsi Alfalfa & Lecithin di dalam set ini?

ALFALFA UNTUK DETOKS:
Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak & lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.
Selain itu Alfalfa berfungsi merangsang metabolisme & memberi efek rasa 'ringan' badan.

LECITHIN UNTUK BAKAR LEMAK:
Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan perlukan medium pengangkutan untuk bawa keluar dari badan.
Selain itu, Lecithin bagus untuk otak dan kebiasaannya selepas pengambilan Lecithin selama sebulan paras kolesterol akan turun/kembali normal.

Dapatkan set ini sekarang bersama E-BOOK DIET CARA SIHAT.



Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

06 December, 2013

Rahsia Susu Banyak & Badan Slim Dalam Tempoh 2 Bulan Dengan Kos Serendah RM5 Sehari

ANDA IBU MENYUSU? MAHU PRODUK SLIMMING YANG TIDAK MENGGANGGU PENYUSUAN MALAH BERTINDAK SEBAGAI MILK BOOSTER?



Jom dapatkan Set Kurus Ibu Menyusu Shaklee dengan kos kurang dari RM5/hari!

✔ Baca testimoni ini:
"dah seminggu consume Alfalfa, Lecithin & ESP..suami tegur perut dah kempis sikit..dan paling best susu badan bertambah"
(Iman Nur Zaza)
Testimoni lengkap di sini: http://on.fb.me/1gvNtxZ

Lagi testimoni di sini: http://on.fb.me/17cl73B

✔✔ Apakah fungsi Alfalfa, Lecithin & ESP di dalam set ini?

ALFALFA UNTUK DETOKS & MILK BOOSTER:
Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak & lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.
Selain itu Alfalfa berfungsi merangsang metabolisme & memberi efek rasa 'ringan' badan.
Alfalfa juga digunakan secara tradisional untuk meningkatkan pengeluaran bekalan susu ibu.

LECITHIN UNTUK BAKAR LEMAK:

Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan perlukan medium pengangkutan untuk bawa keluar dari badan.
Selain itu, Lecithin bagus untuk otak dan kebiasaannya selepas pengambilan Lecithin selama sebulan paras kolesterol akan turun/kembali normal.
Lecithin turut membantu mengelakkan clog duct bagi ibu-ibu menyusu.

ESP UNTUK BINA OTOT & ENERGY/MILK BOOSTER;

Untuk ibu menyusu, disarankan mengambil ESP kerana mengambil sumber protein yang baik seperti protein soya dalam diet penyusuan amat penting untuk pengeluaran susu.
Protein juga membantu dalam membina dan mengekalkan sel-sel yang menghubungkan setiap bahagian tubuh.
Bonus lain selepas pengambilan ESP ialah mencantikkan kulit, menganjalkan aset-aset wanita (payudara & punggung) serta menambah & memekatkan susu ibu.

✔✔✔ Setiap pembelian set ini layak mendapatkan:
1. E-Book Tips Tambah Susu Rohani dan Jasmani
2. E-Book Making More Milk
3. Jadual Memerah Susu untuk Ibu Bekerjaya
4. Tips Eksklusif Tambah Susu dengan Set Menyusu Shaklee
5. E-Book Diet Cara Sihat

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.


Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

05 December, 2013

Bolehkah Alfalfa Shaklee Kuruskan Badan?

Jawapannya BOLEH. Ini disebabkan oleh fungsi detoks adalah ciri-ciri utama produk yang hebat ini. Bendasing dan toksid yang tersimpan rapi dalam badan akan dicungkil keluar oleh alfalfa dan ia keluar dari tubuh badan melalui bentuk pepejal dan gas. Jangan terkejut jika sering kentut dan sering ke tandas kerana ia sudah semestinya dijangka. Hasilnya, berat badan berkurang dan kelihatan lebih kurus.

Apa yang perlu saya tahu tentang Alfalfa Shaklee?


Produk yang agak popular dan terhad di pasaran kerana sering habis stok seluruh Malaysia kerana fungsinya sebagai produk menyaktoksid dari badan. Orang Jawa sebut sebagai detoks.Selain itu Alfalfa Shaklee juga berperanan sebagai milk booster kepada para ibu-ibu yang sedang menyusukan anak mereka. Jika Alfalfa Shaklee diambil bersama Omega Guard Shaklee boleh membantu mencegah serta menghilangkan penyakit gout. Alfalfa Shaklee adalah produk yang sangat kaya dengan nutrisi - Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang, mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak dan Antioksidan.



alfalfa complex shaklee 700 tablets shaina shop picture


Apa yang akan terjadi kepada badan lepas makan Alfalfa Shaklee?

Alfalfa Shaklee akan menyingkirkan toksik secara lembut dari badan, membantu mengawal keseimbangan asid / alkali di dalam badan. Pengguna mungkin akan mengalami healing crisis. Tanda badan memang sedia ada mempunyai masalah dan kesan menyahtoksid atau detoks sedang berlaku. Minum air yang banyak untuk mendapatkan hasil yang lebih berkesan.

Healing crisis Alfalfa Shaklee - Kesedaran Anda Penting!


Di antara kesan penyembuhan setelah mengambil Alfalfa Shaklee seperti senarai di bawah:

- Peningkatan rasa sakit di sebahagian badan yang bermasalah - kesan yang paling nyata 
- Sakit kepala yang melampau - tekanan darah tinggi, petanda menyahtoksin
- Demam, tidak cukup rehat - meningkatkan metabolisme, meransang fungsi imunisasi badan
- Penghasilan lendir seperti selsema, kahak - funsi paru-paru yang lemah, keluar kahak juga adalah petanda bagi menyahtoksin
- Rasa sakit pada otot dan sendi - badan berasid, toksin terkumpul di bahagian sakit
- Loya, sembelit, tersedu - sistem hadaman yang lemah, masalah hati
- Ruam, kulit gatal, kelemumur, keluar lendir - fungsi hati yang lemah, usus besar yang tidak sihat dan sistem pembersihan


Beza Alfalfa Shaklee dengan produk alfalfa dari pasaran luar


1.  Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)

2.  Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
3.  Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji  
4.  Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
5.  Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
6.  Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.

Kandungannya kaya dengan nutrisi, vitamin dan mineral serta anti oksida.



alfalfa complex shaklee shaina shop picture


Testimoni pengguna Alfalfa Shaklee - anda mungkin sebahagian darinya!


Berikut adalah testimoni pengguna produk alfalfa shaklee:

alfalfa complex shaklee testimoni 1 shaina shop picture

alfalfa complex shaklee testimoni 2 shaina shop picture

alfalfa complex shaklee testimoni 3 shaina shop picture

alfalfa complex shaklee testimoni 4 shaina shop picture















credit to: mama2r.com, shazdeshoppe.blogspot.com, mama-iloveu.blogspot.com, sihatmacamyaya.blogspot.com & vitaminsemulajadi.com


Dapatkan Alfalfa terbaik hanya dari Shaklee



Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

19 November, 2013

Cara makan supplement shaklee yang betul

Alhamdulillah sehingga hari ini masih dikurniakan umur yang panjang dan tubuh badan yang sihat. Sebelum memulakan hari yang ceria terutamanya pada musim cuti sekolah ini, adalah lebih afdal sekiranya dipanjatkan kepada Allah swt agar dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan hari ini. Jom solat dhuha sekejap.


Produk-produk Shaklee yang selalu habis di pasaran

Saya nak kongsikan produk Shaklee yang diambil seharian. Mungkin sedikit berbeza dengan orang lain tapi matlamatnya tetap sama, nak mencegah daripada terkena penyakit. Bila dah sakit juga, redha sahajalah. Anggaplah Allah nak hapuskan dosa-dosa dari diri. Kifarah.


tips dari admin shaina shop


Sebelum Sarapan

Selepas bangun pagi sebelum sarapan, saya akan mengambil satu sudu vivix. Saya guna sudu plastik putih bersaiz ala-ala sudu teh. Vivix ni senang meleleh keluar dari botol, so sudu plastiklah penyelesaiannya.
Tak percaya? cuba dulu. Info lanjut mengenai Vivix di sini.

vivix shaklee shaina shop


Ketika bersarapan dan selepas sarapan

Selepas atau semasa sarapan, campuran ESP dan mealshake. Kalau tak sarapan nasi lemak atau roti canai pun, minum ESP + Mealshake pun dah cukup mengenyangkan tahan sampai pukul 12.00 tengah hari. Minum 3 sudu ESP setiap hari sangat bagus untuk sistem imun tubuh badan. Ibarat foundation untuk bina sistem imun diri yang lain. ESP duduk dilapisan yang paling bawah, untuk kita susun binaan-binaan supplement di atasnya. Ikuti info lanjut mengenai ESP di sini untuk ESP dan di sini untuk Mealshake.
ESP Shaklee shaina shop Meal shake shaklee shaina shop

Selepas sarapan

Biasanya lepas sarapan nasi lemak atau dua roti canai kosong saya akan ambil 3 biji alfalfa complex & 1 biji zinc complex. Alfalfa terkenal dengan fungsi detokskan bahan bertoksin keluar dari tubuh badan. Baca kebaikan Alfalfa di sini. Manakala zinc pula salah satunya berfungsi ia boleh melebatkan rambut. Jadi kalau orang yang bimbang rambut senang gugur, rambut banyak gugur, nak cari jalan macamana mengelakkan keguguran rambut, boleh ambil zinc lebih sikit. Sini ada info zinc complex.

alfalfa complex shaklee shaina shopzinc complex shaklee shaina shop


Selepas makan tengah hari

Kemudian lepas makan tengah hari lauk kari ayam dengan sambal ikan tumis, dipadankan lagi dengan sayur pucuk paku cili api dengan sambal belacan, memang terangkat pinggan dari meja. Mak mertua lalu belakang pun tak perasan. Produk shaklee yang diambil selepas makan tengah hari ialah Vitalea, Vita C, dan B-complex. Kalau cukup makan 2 mangkuk sayuran hijau, tak perlu ambil Vitalea. Kalau tak cukup, then baru amik satu biji. Vitalea adalah Multivitamin. Baca info Vitalea di sini. Vitamin C pula mudah hilang dari badan, jadi Vita-C dengan ciri-ciri sustain release, maksudnya dia larut sikit-sikit, tak larut sekaligus bila telan. Jadi 500mg vita-c tahan untuk 5 jam. 1 jam larut 100mg sahaja. Canggih betul Vita-C ni. info pasal Vita C di sini. B-Complex memang terbaik. Indikator badan kita cukup vitamin B ialah, bila kita buang air kecil, warna air kencing yang kuning bersih. Kalau air kencing warna kuning perang tu nampaknya macam tak cukup minum air. Kena banyak minum air suam. Itu cuma nak tahu sahaja, tapi kebaikan B-Complex yang lain boleh dibaca di sini.

vitalea shaklee shaina shop


Selepas makan malam dan sebelum tidur

Selepas makan malam sejurus sebelum tidur, saya akan makan sebiji omegaguard dan Vita-E. Omega guard untuk cegah kolesterol tinggi yang boleh menyebabkan migrain dan katarak. Nak tahu apa lagi kebaikan Omegaguard? baca selanjutnya di sini. Vita-E pula adalah vitamin kasih sayang suami isteri. Sangat-sangat afdal diambil pada malam jumaat. Di antara kebaikan vita-E ialah dapat mengeratkan hubungan suami isteri di samping menjadikan sang suami gagah perkasa tanpa perlu mengambil produk kuat yang diperbuat dari bahan sintetik di pasaran yang diketahui selain membahayakan, malah merisikokan salah satu asbab hikmah perkahwinan. Baca selanjutnya di sini.

omega guard shaklee shaina shopvita E complex shaklee shaina shop


Waktu-waktu lain 

Selain dari waktu-waktu yang dinyatakan di atas, ada juga waktu-waktu tertentu yang sesuai untuk mengambil produk shaklee antaranya Nutriferon, garlic, carotomax dan performance drink.

Nutriferon sesuai diambil bila badan rasa mula nak demam, tekak mula rasa sakit, rasa nak mula selesema, dan macam-macam lagi rasa bila badan nak sakit, boleh ambil satu sachet nutriferon. Saya jarang campurkan dalam air. Lepas koyakkan satu sachet, terus telan mentah-mentah. Kalau tak lalu telan mentah-mentah, boleh larutkan dalam secawan air suam dan minum sampai habis. Info tentang Nutriferon di sini. Ia juga sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah imunisasi.

nutriferon shaklee shaina shop


Garlic Complex macam pil panadol. Tapi sekarang, orang dah makin sedar bahaya panadol. Info tentang bahaya panadol boleh didapati di sini: www.panadol.com/info. Ubat tradisional orang dulu-dulu kalau badan mula rasa tak sedap mereka akan telah seulas bawang putih. Sama juga dengan Garlic complex, telan sebiji untuk cegah demam, selesema dan batuk dari berterusan. Baca infor garlic complex di sini.



Carotomax pula sesuai diambil oleh orang yang nak cegah mata rabun. Kalau pergi check mata, optometris tu kata ok tuan/puan power sekarang 150, so kalau takut kena pakai cermin mata, ambil carotomax sebiji setiap hari selama 6 bulan. Insha Allah power tu akan turun dan worst case, ia akan kekal tak naik-naik. Saya sendiri adalah testimoni bergerak untuk produk carotomax. Saya mula pakai cermin mata pada usia 16 tahun. Tapi selepas terjumpa dengan carotomax, saya tidak lagi memakai cermin mata. ketika itu usia saya adalah 23 tahun. pada waktu itu carotomax dikenali sebagai beta-carotene. sekarang shaklee dah upgrade kandungan beta-carotene dan jadilah dia dengan nama baru iaitu carotomax. info carotomax di sini.



Performance Drink sangat sesuai untuk mereka yang mencari alternatif untuk 100 plus. Seperti minuman bertenaga yang lain, sangat berguna di saat anda ingin mengelakkan rasa mengantuk terutamanya ketika sedang memandu jarak jauh di lebuhraya. Baca kebaikan Performance Drink di sini.

performance drink shaklee shaina shop


Ikuti tips-tips seterusnya dalam artikel saya yang bakal diterbitkan tak lama lagi ataupun hubungi saya menerusi nombor yang tertera di bawah sekiranya info vitamin yang anda cari tiada di dalam entri ini.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

15 November, 2013

Senior Coordinator pada bulan September 2013

Apa yang best dengan Senior Coordinator ni?

Bila sebut pasal pangkat, udang di sebalik batunya ialah pendapatan yang diperolehi. Berapa agaknya ya? Jom kita kira sama-sama.






Purata pendapatan setahun bagi seorang SID yang berpangkat Senior Coordinator adalah RM150,000.00 sahaja. Jika dibahagikan sebanyak 12 bulan, purata pendapatan minimum Sr. Co ialah RM12,500 sebulan.

Nak income 5 angka? Belajar buat sale banyak-banyak dan ajar anak-anak bisnes cara nak buat sale sama macam apa yang anda buat. Senang aje kan? Selamat mencuba!

;-)

New look and Fresh Concept!

Kami sedang dalam perbincangan untuk membuat major renovation kat kedai online Shaina Health Shop ni. Maklumlah kedai online dengan domain blogspot kat belakang ibarat gerai tepi jalan takde bangunan sendiri.



Kami bercadang untuk memiliki premis sendiri dengan tak ada blogspot kat belakang, memendekkan nama kedai rasanya healthshop dah kurang sesuai sebab sejarah penubuhan kedai (blog) ini adalah untuk mempromosikan pelbagai barangan khusus untuk wanita termasuklah Shaklee. Shaklee ini just another product in our product range.

Selain dari tu, layout design pun akan diubah. Tetapi konsep simple happy go lucky tetap akan dikekalkan. Penggunaan warna yang minimal akan diambil kira. Matlamatnya untuk menjadikan blog senang mudah diaccess oleh dekstop pc mahupun mobile devices; smartphone, tab & ipad. 

So, tunggulah kemunculan wajah baru Shaina Health Shop!

12 November, 2013

Selamat tinggal blog bersawang labah-labah, Semangat meng-update blog sudah kembali

Ribuan maaf kepada semua pelawat dan pengikut setia blog Shaina Health Shop kerana saya memang lama tak mengemaskini blog, dan biarkannya bersawang labah-labah. Bukan senang nak mengumpul kekuatan untuk update blog selalu. Tabik spring kepada rakan-rakan yang berjaya meng-update blog mereka setiap hari. Korang memang blogger sejati.

FB page vs Blog

Beberapa bulan lepas kami begitu menumpukan perhatian kepada FB page kerana hampir 90% sales datang dari sana. Kelas FB ads memang sangat membantu dalam meng-optimize-kan iklan. Mungkin terlalu excited godek sana, godek sini, tweak sana, tweak sini, kemudian tengok banyak komen datang, banyak pm yang masuk inbox tanya itu dan ini, sebab itulah blog ni seperti di anak tirikan. 




Tapi takpe, itu dulu, sekarang tidak lagi.. kami percaya sales dari blog tetap menjadi salah satu cabang marketing yang tak boleh dilepaskan begitu saja. Modalnya cuma 2 sahaja. Yang pertamanya kena rajin update. Yang keduanya rahsia. Rahsia eksklusif untuk rakan niaga yang ingin menjadikan Shaklee sebagai part time atau full time bisnes. 


Jadi tunggu apa lagi, fast action fast result. Tingkatkan ekonomi diri dan keluarga dengan bisnes Shaklee yang terbukti telah berjaya membantu ramai insan biasa di luar sana mendapatkan pendapatan sampingan yang sungguh lumayan.


16 September, 2013

Review Multivitamin Shaklee: Vitalea Iron Formula

Vitalea Iron Formula Shaklee adalah berasal dari multivitamin pertama di dunia yang dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee. Ketika itu, Vitalea yang dikenali sekarang ini dipanggil sebagai Vitalized-Mineral. Kemudian perkataan tersebut disingkatkan menjadi Vita-Min dan kekal hingga ke hari ini. 


vitalize mineral shaklee
Vitamin pertama di dunia yang diasaskan oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1915

Vitalized Mineral pada waktu itu berbentuk cecair. Hampir 100 tahun berlalu dan kajian demi kajian telah dilakukan untuk menambah baik vitamin ini dibantu dengan kecanggihan teknologi maka terhasillah produk Multivitamin Shaklee iaitu Vitalea Iron Formula. Vita-Lea Shaklee ini juga menjalani 349 ujian kualiti dari 83,000 ujian kualiti syarikat yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk. Sebab itulah mereka yang mengambil produk ini mengakui Vitalea telah memberikan kesan yang sangat baik terhadap tubuh badan mereka.



vitalea iron formula shaina shop picture
Vitalea Iron Formula yang boleh didapati sekarang.
Siapa yang memerlukan Multivitamin Shaklee yang bagus ini?
  • Orang dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang. Pendek kata, orang yang tak nak penyakit tiga serangkai hinggap kepadanya bila dah lanjut usia.
  • Orang dewasa yang tidak lengkap diet hariannya. Makan tengah hari dan malam tak cukup sayuran, buah-buahan, serat, protein, dan zat-zat yang lain.
  • Orang dewasa yang ingin meningkatkan sistem imun kerana mudah jatuh sakit, selalu kena amik MC, selalu kena makan panadol, paracetamol, PCM dan sebagainya yang sedia maklum boleh merosakkan tubuh badan dalam jangka masa panjang.
  • Remaja muda mudi yang sedang membesar
  • Wanita dan lelaki yang mementingkan kesejahteraan kesihatan awet muda remaja mereka
  • Veteran yang sedang melalui proses andropous dan menopous
  • Wanita yang baru bersalin dan lelaki yang mahu meningkatkan ketahanan.... tubuh badan.
Testimoni Vitalea Shaklee
Anda boleh mendapatkan bukti testimoni produk shaklee di internet dengan mudah. Berikut adalah beberapa testimoni khusus untuk Vita-Lea Iron Formula yang boleh di jumpai di carian google. Shaklee terbukti berkesan kepada mereka dan mungkin juga kepada anda. 



Pesanan dan Pembelian
Harga Runcit Vita-Lea Shaklee 
Sebotol Vita-lea (120 biji)
Semenanjung, Sabah & Sarawak  - RM88.75

Harga Ahli Vita-Lea Shaklee 

Sebotol Vita-lea (120 biji) RMXX.XX

Harga ahli sememangnya lebih murah. Sebab itulah kelebihan menjadi ahli Shaklee.
(maaf saya tidak dapat memaparkan harga ahli kepada anda, tetapi saya boleh memberikan harga diskaun kepada mereka yang menghantar PM dengan kod berikut: PM_HARGA_DISKAUN_VITALEA ke FB page ataupun terus ke inbox personal FB saya)
http://www.facebook.com/messages/shainaonlineshop
https://www.facebook.com/messages/wardah.aina

Untuk memesan vitalea ini, anda bolehlah mendapatkan dari saya sama ada secara pos mahupun secara Cash On Delivery. Untuk pembelian secara pos, saya mengenakan cas penghantaran sebanyak RM10.00 untuk alamat Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak tambahan sebanyak RM20.00.


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...