24 July, 2013

Rakan niaga diperlukan: Register Shaklee semudah 1-2-3 di sini.

Menjadi member shaklee membolehkan anda membeli produk Shaklee di mana-mana cawangan seluruh Malaysia dengan menggunakan ID sendiri ataupun orang lain dengan harga member (murah berbanding harga retail). Menjadi rakan niaga di sini pula bermaksud sekiranya anda berminat untuk menjadikan shaklee sebagai punca pendapatan sampingan anda, saya cadangkan anda agar meneliti beberapa faktor berikut:


shaina shop Shaklee Independent Distributors picture


1. Saya cuma nak join untuk dapatkan harga members. Tak minat nak buat bisnes. 

Jawapan: Terpulang pada kehendak individu, anda yang menentukan hidup anda sendiri. Tidak ada pening kepala, tidak ada paksaan. Boleh jadi member juga dan kami boleh proses pendaftaran seperti biasa.

2. Sekarang ni dah ada ramai orang yang buat shaklee, kawan-kawan saya pun ramai yang buat. Ada yang cuba approach saya untuk ajak saya buat. Saya pun nak buat jugaklah. tapi saya tak pasti nak join dengan siapa. 

Jawapan: Bergantung kepada tujuan anda untuk join Shaklee, sama ada untuk makan produk ataupun buat bisnes, pilihlah rakan yang anda rasa mampu untuk membantu anda menyusuri ranjau dalam perniagaan. Bisnes Shaklee sama seperti bisnes konvensional yang lain, adakalanya kencang, adakalanya surut macam air laut surut nun di sana. Banyak cabaran dalam menjalankan perniagaan. Boleh google untuk dapatkan cerita ranjau onak berduri dan sebagainya. Cerita kat sini sampai esok pun tak habis. Pilih rakan bisnes yang sedang naik. Sekurang-kurangnya ada sedikit pencapaian yang boleh dibanggakan.

3. Ada dua orang rakan baik saya yang membuat bisnes Shaklee. Bezanya, seorang buat secara part time, seorang lagi buat secara full time. Mana satu lebih afdal?

Jawapan: Jika anda berada di persimpangan dilema seperti ini, saya cadangkan anda buat solat istikharah. (wah.. nak buat bisnes pun kena buat solat istikharah? ingatkan nak kahwin saja kena buat solat tu) Bukanlah niat saya untuk menidakkan peluang antara mereka, tetapi adalah lebih mujarab untuk anda memilih untuk menyertai rakan anda yang menjalankan perniagaan ini secara full time berbanding part time. Mengapa? Mereka yang menjalankan bisnes ini secara part time terpaksa bekerja 2 kali ganda lebih berbanding orang lain. Sekiranya kerja lebih 2 kali ganda ini gagal dicapai, kemungkinan besar timbul masalah untuk anda juga pada masa depan nanti apabila anda ingin mendapatkan bantuan, nasihat dan respon secara "on-the-spot" tidak dapat dipenuhi.

4. Mana lagi bagus? Join Shaklee dengan jadi member dibawah Master ataupun join member dibawah rakan yang belum master?

Jawapan: Join direct dibawah Master belum tentu dapat menjadikan anda Master seperti beliau. Ia bergantung dengan usaha sendiri juga. Master sudah ada network yang sangat besar. Ramai lagi yang harus diberikan perhatian dan dibantu terutamanya kumpulan-kumpulan besar dibawahnya dimana mereka ini memerlukan nasihat beliau lebih-lebih lagi kumpulan-kumpulan ini memberikan peratusan yang besar dalam bahagian bonus Master tersebut. Dibandingkan anda seorang yang baru ditambah pula belum pandai "membawa diri" jadi faham-faham sahajalah bahagian masa yang dapat diperuntukkan untuk anda. Berbeza dengan join dengan rakan sendiri yang anda yakin boleh membantu anda menjadi Master ataupun mendapatkan pendapatan sekurang-kurangnya RM600,000.00 setahun (Master lah tu) beliau mungkin dalam perjalanan menuju ke pangkat Master. Yang pastinya beliau sedang berusaha mendapatkan Master dan memiliki pengalaman yang sesuai untuk anda jadikan panduan. Ditambah lagi dengan tahap kesibukannya sekarang tidaklah seteruk Master, masa memberikan perhatian kepada anda adalah lebih berbanding kes tadi. Selebihnya, bergantunglah kepada usaha diri sendiri. Lagipun, rakan kita yang belum master ni tentu diatasnya ada beberapa lagi orang yang boleh mengajar kita. Mungkin diatasnya ada Coordinator, Key Coordinator, Senior Key Coordinator malah Master yang sudah pasti sarat dengan ilmu dan pengalaman yang boleh juga anda gunakan. Kalau join direct dengan Master, dengan siapa aje yang boleh kita jadikan rujukan? Jawapannya: Master tu seorang? Master punya Master boleh tak ajar saya? Jawapannya: Wallahu alam

Harapan saya dapatlah membantu anda menghuraikan segala kekusutan yang sedang bermain di kepala anda sekarang.



Pendapatan tahunan untuk pengedar bebas Shaklee Shaina Shop
Pendapatan tahunan untuk pengedar bebas Shaklee (SID)


Pangkat saya ketika ini adalah Coordinator dan sekarang saya sedang menjalankan bisnes Shaklee secara full time disamping mengajar anak-anak bisnes saya untuk menjalan bisnes ini dengan lebih berkesan. Ada diantara mereka yang sudah mencapai pangkat yang sama dengan saya, dan kebanyakkan mereka adalah Supervisor dan Independent Distributor. Pengalaman, teknik dan taktik perniagaan yang tidak seberapa ini saya kongsikan dalam fb group yang akan saya jemput anda kedalamnya sekiranya anda berminat untuk menyertai bisnes ini dengan saya. Buat keputusan dengan bijak, selebihnya proses pendaftaran kita boleh pm-pm saja detailsnya.



Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang perniagaan ini. Saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

17 July, 2013

Khasiat Vivix Shaklee. Tentang Vivix Jus Anti Penuaan Shaklee Yang Anda Perlu Tahu

Di dalam tubuh badan manusia, terdapat berjuta-juta sel yang membentuk organ dalaman, otot, otak dan sebagainya. Sel-sel ini makan, minum, bernafas, berkumuh dan melakukan pelbagai lagi aktiviti harian seperti kita juga.

Sel tubuh badan kita yang sihat dan cergas memerlukan pemakanan yang seimbang yang optimum. Seperti juga manusia, sel juga hidup, mati, jika tak sihat dia boleh sembuh dan jika mati, sel baru lain akan menggantikannya.


Terdapat 3 keadaan dimana sel yang mati digantikan dengan sel yang baru:

  • Sel yang telah mati digantikan dengan sel yang kurang sihat atau lemah. Sel lemah terbentuk kerana badan kita kurang nutrien. Proses penukaran sel yang mati kepada sel yang lemah ini dinamakan sebagai degenerasi. Sel kanser terbentuk melalui proses ini.
  • Sel yang telah mati digantikan dengan sel yang sama taraf sihat dengan sel yang telah mati dahulu. 
  • Sel yang telah mati digantikan dengan sel yang lebih baik, lebih sihat. Proses ini dinamakan regeneration atau anti-penuaan.
Faktor pemakanan seharian kita mempengaruhi taraf kesihatan sel-sel dalam tubuh badan kita. Sayur-sayuran yang mengandungi banyak racun rumpai, apabila dimasak hingga lunyai akan hilang nutrien. Ayam daging bandar yang dicucuk dengan ubat mengandungi banyak kolesterol, minuman dalam tin yang mengandungi gula berlebihan. Udara yang kita sedut juga mengandungi toksid selain stress menyumbang kepada kerosakan sel dan menjadikan sel-sel tubuh badan kita menjadi lemah. Akibatnya, tubuh badan lemah, mudah sakit-sakit, nampak lebih tua dari usia dan sebagainya.

Inilah sebab sel-sel kita menjadi lemah dan tidak cantik.

Mengapa perlu kepada anti-penuaan?

Untuk memastikan setiap sel mati digantikan dengan sel yang entiasa sihat dan gagah, serta tidak mengganggu tugasnya untuk melindungi badan dari mendapat penyakit  yang berkaitan dengan proses penuaan. Di antaranya ialah:

  • Penyakit yang berkaitan dengan jantung
  • Penyakit yang berkaitan dengan otak. Alzheimer dsb.
  • Kekurangan tenaga di dalam sel lagi.
  • Penyakit yang berkaitan dengan sistem imun tubuh badan.
Kita boleh hindari kerosakan DNA di dalam sel badan dengan memastikan typo tidak berlaku dalam pengkalan genetik kita.


kerosakan DNA didalam sel picture

 

Typo inilah menurut ahli sains, yang akan mengakibatkan tubuh badan kita terdedah kepada serangan penyakit kanser. Semakin banyak kesalahan ejaan dalam DNA sel kita, semakin tinggi kadar pertumbuhan sel kanser tersebut.

Credit to: http://vitaminsemulajadi.com/


Oleh itu, saya cadangkan anda mengambil jus anti-penuaan dari Shaklee, Vivix





Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

12 July, 2013

Bagaimana mencegah serangan jantung? Memperkenalkan produk CoQHealth Plus dari Shaklee

Selalu kita dengar orang kata life's begin at 40. Kalau betul cara penjagaan kesihatan maka nikmatilah umur 40 itu dengan se-'enjoy'nya tapi kalau sebelum masuk umur 40-an itu kita tidak jaga pemakanan dengan diet yang seimbang, tidak bersenam, lepas makan tidur, kena berhati-hati sikitlah baik lelaki mahupun wanita kerana jantung kita telahpun bekerja dengan keras dan mungkin jangka hayatnya lebih pendek dari orang lain yang menjaga kesihatan mereka dengan baik. 

Agaknya berapa peratus dari kita yang menjaga kesihatan dengan baik? Jangan jawab soalan ini sehingga anda habis membaca nukilan saya kali ini.


Mahu ataupun tidak mahu, hendak ataupun tak hendak, suka ataupun tidak, sebenarnya setiap dari kita perlu dan kena ambil tahu pemakanan kesihatan yang paling ideal masa umur sebegini. Caranya mudah sahaja, Shaklee ada menawarkan produk khusus untuk menjaga kesihatan khusus untuk jantung kita. 


Memperkenalkan CoQHealth Plus dari Shaklee. Gambar seperti di bawah:




CoQHealth Plus picture


Apa kejadahnya Coenzyme Q10 ni?


Coenzyme Q10 biasanya dikaitkan dengan pencegahan serangan sakit jantung.


Untuk menjadikan fungsi sel tubuh yang baik, Coenzyme Q10  adalah nutrisi larut lemak yang ditemui secara semulajadi dalam setiap sel tubuh badan kita.  Terutamanya pada organ-organ yang bekerja kerkas seperti jantung, hati, pangkreas dan buah pinggang. 


Bagaimana Coenzyme Q10 ni bekerja?


Ia bertindak umpama spark plug bagi sel-sel tubuh kita dengan cara menukarkan makanan kepada tenaga. Tenaga yang dijana membantu untuk sel ini berfungsi dengan baik. Sel tubuh kita membakar gula dan lemak dari makanan kita, dan CoQ10 ni diperlukan dalam proses ini. Proses penghasilan tenaga inilah yang membolehkan jantung berdegup dan organ-organ lain berfungsi dengan baik.


Tanpa Coenzyme Q10, sel-sel kita ini tidak dapat menghasilkan tenaga. Ibarat motor tanpa starter elektrik. Kena pakai starter tendang; leceh sikitlah. 


Badan kita memang menghasilkan CoQ10 sendiri, tapi semakin kita meningkat usia, kadar penghasilannya menurun dari tahun ke tahun. Samalah seperti kolagen, badan kita juga mengeluarkan kolagen tetapi ia akan berkurangan dari masa ke semasa mengikut umur. Ditambah pula dengan faktor luaran seperti diet yang tak seimbang, tidak mengamalkan aktiviti bersenam, terdedah kepada redikal bebas dan penggunaan ubat-ubatan sintetik juga mengurangkan COQ10 dalam tubuh badan kita.


Jadi, dengan CoQ10 Shaklee, ia menggalakkan penghasilan semulajadi dalam badan dan seterusnya membantu mengukuhkan otot-otot jantung, menyokong keupayaannya mengepam darah sekaligus memperbaiki aliran darah. Pengaliran darah yang baik ke seluruh badan akan menyebabkan kesihatan tubuh badah yang optimum dapat dicapai dengan senang hati.


Selain itu, CoQ10 juga bertindak sebagai antioksidan yang kuat dan membantu melindungi arteri dari pengoksidaan kolesterol LDL yang menyebabkan penyumbatan salur darah.


Dapatkan sekarang, baru dari Shaklee, CoQHealth Plus untuk membantu pertumbuhan CoQ10 dalam badan seterusnya memelihara kesihatan jantung pada umur 40-an! (30-an pun digalakkan untuk mengambilnya sebagai langkah berjaga-jaga)


Credit kepada http://vitaminsemulajadi.com/


CoQHealth Plus Utusan Malaysia picture

Seperti biasa, ada terdapat pelbagai jenis produk suplemen yang menawarkan CoQ 10 di pasaran. Apakah perbezaan CoQHealth Plus Shaklee berbanding produk lain di luar sana?



  1. Untuk mendapatkan jumlah CoQ10 yang setara, kita perlu makan 1.7kg ayam dan 2.8kg brokoli.
  2. Diperkukuhkan dengan Vitamin E bagi membantu memberikan keupayaan antioksidan optimum yang berterusan kepada sel tubuh.
  3. Ekstrak teh hijau mengandungi pricyanidins yang membantu menyokong kesihatan endothelium yakni lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung.
  4. CoQ10 yang berasal dari sumber semulajadi dengan kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya adalah satu-satunya CoQ10 dari yis yang ditapai yang sumbernya telah diujia dan diyakini secara meluas mempunyai kualiti tinggi dalam sumber bioketersediaannya.
  5. Bebas gluten.

Berminat untuk mengetahui atau mencuba produk Shaklee yang hebat ini?


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.



Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

09 July, 2013

Adding Energy without Stimulants Materials with Vitamins

We begin our day with a lot of energy. However, hard work, lack of nutrition, the problem of toxins in the body's glands and turn our body to slow down ... and as a result, we are tired. Most people resort to take stimulants like coffee, sugar, cigarettes and drugs to increase energy. 



These actually worsen the situation!

Optimal energy can only be achieved when we remove toxins in our bodies, and taking nutrients at optimal levels. Energy is produced from a healthy body.

CAUTION: 
When you force a sudden decrease or experiencing fatigue so without any reason, try to consult a doctor. Problem passing suddenly without reason sometimes associated with thyroid problems, excessive iron and various other health problems.

Because of not getting optimum energy when experiencing the following problem: -
  • Thyroid problems
  • Accumulation of toxins in the body
  • Lack of vitamins, minerals and essential fatty acids
  • Disturbed liver function
  • Very rapid growth of yeast in the gut
  • Problems sleep better
  • Lack of exercise
  • Having problems allergic food
  • Health problems
Optimum energy levels can be achieved when the body when we get these things below: -
  • Get enough rest
  • Balanced diet and adequate nutrition
  • Avoiding junk food
  • Getting enough vitamins to convert food into energy
Care of the body's energy involving health care. It's the concept - BANISHMENT and BUILD

BANISHMENT - throw away things that are not necessary from the body, such as toxins, constructs in the small intestine that interfere with absorption of nutrients.

BUILD - taking macro and micro nutrients and vital nutrients sufficient to get the optimum health.

Always avoid taking the easy way out by adopting a stimulant. It might work now, but the long-term effects ... difficult to run.

Read more http://vitaminsemulajadi.com/vitamin-tambah-tenaga-tanpa-bahan-perangsang/

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

08 July, 2013

Kepentingan pengambilan vitamin buat lelaki dan wanita

Vitamin adalah penting untuk minda yang sihat dan badan yang sihat setiap hari. Jika anda ingin mendapatkan pengalaman kesihatan yang sangat baik, anda patut mendapatkan bekalan vitamin yang sangat baik. Kebanyakan buah-buahan dan sayur-sayuran yang tidak dimasak mungkin untuk menawarkan vitamin dengan dos yang besar kepada anda, setiap sayur-sayuran juga membawa pelbagai vitamin. Jika anda tidak memakan buah-buahan dan sayur-sayuran yang semula jadi, anda mungkin terlepas dari mendapat khasiat dari vitamin yang tersedia di dalamnya.
Buah-buahan dan sayur-sayuran yang telah diproses dan dimasak, akan hilang kuantiti vitaminnya. Anda tidak seharusnya mengambil pemakanan ringan semata-mata anda rasa bahawa anda sihat. Ini adalah bagaimana pemakanan vitamin bertukar menjadi penting untuk kesihatan anda serta untuk masa depan yang sihat.

Vitamin pada kehidupan seharian dikelaskan melalui FDA, kebimbangan mengenai berapa banyak yang anda perlukan untuk pengambilan setiap hari. Walaupun ia mungkin sukar untuk menentukan betapa banyak anda mendapat daripada makanan yang anda makan, anda boleh menguji label pada kotak, bekas dan tin dan anda akan mendapati hanya berapa banyak sahaja vitamin, dan yang jenis vitamin dalam makanan yang anda makan. Anda akan mendapati bahawa sesetengah makanan tidak mempunyai vitamin C, manakala yang lain mempunyai vitamin C tetapi tidak termasuk penggunaan vitamin B. Setiap vitamin pemakanan khusus oleh pentadbiran makanan dan dadah adalah penting untuk melawan penyakit.
FDA juga dilihat dari nutrien dan vitamin yang terkandung di dalam ubat-ubatan preskripsi anda membeli. Sesetengah ubat-ubatan termasuk penggunaan vitamin dan mineral, dan nutrien jadi jangan anda tahu apa yang anda sedang menikmati, terus kepada badan anda, dan apabila anda mungkin perlu mengambil vitamin tambahan untuk meningkatkan kesihatan jika anda mengambil ubat.
Adakah anda tahu berapa kadar vitamin yang telah ada perolehi di dalam epal yang anda makan? Adakah anda tahu jumlah vitamin dalam mangkuk ais krim yang anda ambil malam tadi? Jika anda tidak tahu jika mana-mana vitamin dalam makanan anda, anda perlu mula membaca label dan menilai semula apa yang anda makan dan tabiat pemakanan harian anda.

Maklumat selanjutnya boleh diperolehi disini

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...