14 October, 2014

Amalan Kurangkan Masalah Rambut Gugur

Banyak sebab rambut gugur sampai kepala boleh jadi botak tak kiralah lelaki atau perempuan. Mewarnakan rambut, rebonding, buat rambut pacak, semua ini menggunakan bahan kimia pada rambut. Kesannya, rambut mula gugur.

Ibu mengandung juga mengalami rambut gugur. Perubahan hormon dalam badan menyebabkan perkara tersebut berlaku. Selain itu masalah genetik, kalau dah memang keturunan botak, sampai masa budak tu botak jugak nanti. Sebab lain adalah seperti aliran darah dikepala yang selalu tersumbat (sebab itulah digalakkan buat bekam) lalu menyebabkan rambut mati lalu gugur.

Rambut gugur boleh dicegah

Amalan pemakanan yang baik boleh membantu mengurangkan rambut gugur. Pengambilan nutrisi makanan terutamanya zinc dapat membantu menguatkan rambut.

Amalkan supaya jangan menarik rambut juga dapat mengurangkan risiko rambut gugur dan kepala menjadi botak.

Rambut gugur boleh dirawat

Kami sarankan anda mengamalkan penggunaan shampoo dari Shaklee.

Set shampoo yang terdiri dari Shampoo, Conditioner dan Scalp Treatment.

Kalau nak dilihat dari segi seberapa cepat dia boleh berkesan, secara semulajadi memang terbaik.

ketiga-tiga produk ini diambil setiap hari.
Nourishing Scalp Treatment
Replenishing Conditioner
Revitalizing Shampoo

Merawat rambut gugur secara semulajadi berbeza dengan merawatnya dengan menggunakan kaedah klinikal. Antara perbezaannya ialah dari segi kos dan kesan sampingan. Kesan rambut gugur boleh dirasai perbezaan setelah berbulan-bulan memakainya. Sudah tentu, rawatan secara semulajadi lebih selamat dan berkesan cuma anda perlu bersabar sedikit kerana ia mengambil masa yang agak lama. Jika itu tidak merunsingkan anda, Peace of mind adalah pilihan terbaik.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.


Basic H2™ Menjadikan Buah Dan Sayur Layu Kembali Segar, Bebas Racun

Kita sedia maklum buah-buahan dan sayuran yang dibeli dipasaraya ataupun di fresh market perlu dibasuh dengan bersih sebelum dimasak atau dimakan. Banyak racun serangga yang masih tertinggal pada  buahan dan sayuran. Jadi sejauh manakah kita yakin bila dah basuh sayuran dan buah-buahan itu, sudah benar-benar bersih dari sebarang racun? Tahukah anda kesan akibat racun pada sebahagian buah-buahan import menyebabkan kecacatan pada kaki dan tulang rusuk fetus. Bayangkan racun yang kita makan bersama-sama dengan buahan kekal di dalam badan dan menyebabkan tubuh badan akan mendapat sakit.

Membasuh sayuran dan buahan secara bilas sahaja tidak mencukupi. Basuh dengan menggunakan sabun pencuci pinggan mangkuk nampak pula janggalnya. Yang tinggal sabun serbuk pencuci baju. Biar betul nak cuci buah guna pencuci baju!

Cara pembersihan semulajadi tanpa toksin.

Oleh itu, kami syorkan pencuci serbaguna yang tak asing lagi dari Shaklee iaitu Basic H2™

Cuma letakkan sedikit Basic H ke dalam air dan rendam selama 10 minit.

Anda akan dapati Basic H boleh menanggalkan sisa racun serangga & buahan pada bekas cuci tersebut.




Menakjubkan bukan?

Basic H juga sesuai digunakan untuk mencuci household. Kandungan semulajadinya tidak mengandungi bahan kimia yang berbahaya.

Ia juga telah menjadi pencuci all in one menggantikan pencuci serbalengkap sebelum mereka mengenali Basic H.



Perbezaan Shaklee Basic H

  1. Selamat 
  2. Tanpa toksik 
  3. Tiada wasap toksik 
  4. Tiada bahan kimia berbahaya 
  5. Tidak berbau
  6. Lembut pada tangan 
  7. pH yang seimbang 
  8. Tiada klorin
  9. Green product
Ingin mencuba Basic H hari ini? 


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkannya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar kawasan tersebut boleh menghantar produk ini terus ke pintu rumah anda.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.


10 October, 2014

6 Tips Untuk Merawat Psoriasis Sendiri Di Rumah

Rawatan Psoriasis: Sekarang dan Masa Depan

Apa yang menyebabkan Ia Berlaku? Mengapa sesetengah orang mempunyai kes-kes yang teruk?

Ubat yang terbaik ada pada usaha anda sendiri. Anda boleh melakukan beberapa perkara untuk merawat masalah psoriasis anda tanpa pengambilan ubatan.

Tip 1: Memelihara Kulit Agar Sentiasa Lembap 

Gunakan pelembap secara teratur. Kulit kering hanya membuat kegatalan semakin teruk. Ia boleh menjadi satu kitaran ganas - kulit kering boleh menyebabkan gatal-gatal dan menggaru, yang membawa kepada kulit nampak agak jengkel.

Mahukan cara yang terbaik untuk menjaga kulit lembap? Sapukan krim tebal seperti herbal blend, minyak zaitun, atau krim kulit di seluruh bahagian tersebut. Jangan terlalu tebal selama bulan-bulan, apabila cuaca panas melekit - peluh bercampur dengan krim tebal boleh membuat psoriasis anda  lebih teruk . Lapkan badan anda sehingga kering selepas mandi dan letakkan krim.

Sebelum tidur, lebih baik jika balut bahagian tersebut dengan pembalut. Bangun pagi nanti, cuci kawasan tersebut dengan lembut. Lama kelamaan, ini boleh membantu mengurangkan gatal-gatal dan menjadikan ia lebih lega.

Tip 2: Mandi Dengan Berhati-hati

Terlalu kerap tempat mandi boleh mengeringkan kulit anda. Berikut adalah beberapa petua mandi:

Petua #1
Elakkan air panas, ia boleh menyebabkan iritasi. Gunakan air suam.

Petua #2
Jangan gosok kulit yang kering dengan tuala. Tepuk perlahan-lahan bahagian badan anda yang agak kering dan kemudian sapukan sedikit krim.

Petua #3
Air paip mempercepatkan pengeringan. Tadah air kemudian tambah sedikit garam, minyak, atau oatmeal kisar halus yang telah direndam selama satu minit untuk air mandi, langkah ini dapat menenangkan kulit anda.

Petua #4
Kurangkan kekerapan mandi setiap hari. Jika tidak berpeluh, sehari sekali sudah mencukupi. Kerap mandi boleh menghilangkan minyak semulajadi di permukaan kulit.

Tip 3: Rancang Dan Setelkan Apa Yang Telah Dirancang Itu

Setiap hari, walaupun pada permulaannya boleh menjadi tidak kemas dan sukar untuk menyapukan krim yang agak tebal ke bahagian psoriasis, tetapi konsisten melakukanya adalah kunci kepada usaha ini. Jika doktor anda telah menetapkan terapi lain selain tips di atas untuk merawatnya, jadikannya sebagai sebahagian daripada rutin anda.

Tip 4: Dapatkan Cahaya Matahari 

Lampu ultraviolet dari matahari adalah satu rawatan yang terbukti untuk psoriasis, tetapi selaran matahari (sunburn) boleh menjadikan ia bertambah buruk. Tutup kulit yang sihat dengan pelindung matahari yang mempunyai SPF 30 atau lebih tinggi, hadkan berapa banyak sinaran matahari yang anda nak. Dua puluh minit sehari selama 3 hari seminggu adalah permulaan yang baik. Berbincanglah dengan doktor anda terlebih dahulu kerana terdapat beberapa ubat tidak selamat apabila digabungkan dengan sinaran matahari yang banyak.

Tip 5: Berhenti Merokok 

Merokok menjadikannya lebih teruk. Dalam satu kajian, orang yang merokok lebih daripada 2 kotak sehari berkemungkinan untuk mempunyai psoriasis dua kali lebih serius kerana mereka yang merokok kurang dari itu. Kesan buruk merokok adalah lebih kuat pada wanita tak kira apa penyakit pun.

Ramai pakar bersetuju bahawa berhenti merokok adalah salah satu perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan untuk menjaga psoriasis anda. Jangan lupa bahawa berhenti juga merendahkan risiko penyakit jantung, penyakit paru-paru, kanser, dan pelbagai masalah kesihatan yang lain.

Tip 6: Dapatkan Krim Herbal Blend 
Untuk disapukan di bahagian yang gatal.

Herbal Blend Shaklee for Psoriasis
Herbal Blend baik untuk melembapkan kulit kering

Boleh dapatkan krim herbal blend di sini.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

09 October, 2014

Pengedar Shaklee USJ Heights Dan Kawasan Sekitar Kilang Gula Batu Tiga,USJ 12, USJ 13

Anda sedang menghadapi masalah untuk mendapatkan produk Shaklee dengan cepat? Tidak tahu siapa pengedar atau agen Shaklee berhampiran dengan kediaman anda? Anda inginkan produk shaklee dihantar terus ke pintu rumah atau pintu pejabat anda dalam tempoh sejam dari tempoh survey di internet dan facebook? Kepada peminat produk Shaklee yang tinggal atau bekerja di sekitar USJ Heights, Subang Hi-Tech, Kilang Gula CSR Batu Tiga, ataupun sekitar kawasan USJ Taipan, USJ 3, USJ 12 dan USJ 13, dan kalau boleh extend sikit lagi sampai seksyen 20, seksyen 13 Shah Alam, usah bimbang lagi.

pengedar Shaklee sekitar USJ Heights shaina shop
Radius 10km berhampiran boleh COD produk Shaklee dalam tempoh sejam

Kami ada jawapannya. 

Apa yang perlu anda lakukan ialah hantarkan sms ke 016-222 3767 beserta produk yang anda inginkan.

contoh sms:

As'salam, saya ingin 1 botol Vita-C dan 1 botol Vita-E. Boleh hantarkan ke No.12, Jalan 1/1, Taman Batu Tiga?

Sms anda akan dijawab dengan kadar yang segera. Sekiranya admin agak terlewat, boleh cuba hantar sms yang sama sekali lagi. Maklumlah, dalam sehari mungkin banyak sms yang datang pada masa yang sama dan kemungkinan sms anda tidak berjawab agak tinggi.

Tidak dapat sms, whatsapp, facebook messager/chat, Telegram pun boleh. Asalkan anda dapat menghubungi kami dan kami dapat menghantar produk Shaklee dengan segera ke tangan anda.

"we got you covered"


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.



Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...