28 September, 2014

Tips Cara Nak Cegah Tubuh Badan Dari Serangan Kanser

Tubuh badan yang dikurniakan tuhan yang sempurna ini haruslah dijaga dengan sebaik-baiknya. Bila kali terakhir anda mendengar slogan "Mencegah lebih baik dari mengubati"?. Pada kami, ayat keramat tersebut bertujuan mengingatkan kita semua akan tanggungjawab yang kita sering terlepas pandang mungkin buat sesetengah dari kita. Ingatan demi peringatan telah diberikan. Namun, adakah anda telah melaksanakan tanggungjawab tersebut dengan baik?

Dunia sekarang menyaksikan banyak perubahan berbanding zaman datuk nenek kita dahulu. Tanah yang menjadi sumber pendapatan mereka melalui aktiviti bercucuk tanam juga telah melalui satu fasa yang berbeza terutamanya dari sudut kesuburan tanah tersebut. Mungkin kesuburan tanah sekarang tidaklah sesubur 10 atau 20 tahun dahulu kerana nutrien yang terkandung semakin berkurangan. Ditambah pula dengan meningkatnya pencemaran alam sudah pasti menjejaskan lagi hasil yang keluar dari tanah tersebut.

Selain dari pencemaran, hasil tanaman semulajadi organik seperti sayur-sayuran dan buah-buahan juga telah melalui proses penyemburan racun sedari ia dalam bentuk biji benih lagi. Sebab itulah kita pernah diingatkan suatu masa dahulu, jika hendak membeli sayur atau buah-buahan, pastikan ia ada rosak sedikit. Sebab apa? Sayurandan buah-buahan ini mampu dimakan oleh serangga dan haiwan. Buah-buahan dan sayur-sayuran yang sempurna kejadiannya mempunyai racun yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar dan sudah pasti haiwan serangga tidak berani menyentuhnya apatah lagi kita sebagai manusia yang terhad batas pancainderanya.

Maka tidak hairanlah walaupun kita telah memakan makanan hasil dari tanaman semujadi dan organik, kita telah jatuh sakit kerana kita sendiri telah membenarkan racun masuk ke dalam tubuh badan kita dengan sengaja tanpa pengetahuan yang sedar akan kewujudannya.

Oleh itu, walaupun anda sedar atau tidak sekalipun tahap berjaga-jaga telah ditingkatkan ke paras yang paling maksimum, ia tetap termasuk ke dalam badan dan mungkin telah berada di dalam hati anda. Sisa toksid yang tidak dapat dikeluarkan dari tubuh akan disimpan di dalam hati. Sudah pasti ia amat mengecewakan dan memenatkan!

Satu tips dari kami untuk anda para pembaca iaitu selain dari memakan makanan yang sihat dan membuat senaman ringkas setiap hari, ambillah suplemen Shaklee setiap hari. Sekiranya anda tidak tahu hendak cara makan yang betul, hubungi kami. Kami akan cuba sedaya upaya untuk membantu anda.

Produk Shaklee yang terbaik setakat ini ialah Vivix.



Ia memang sangat bagus untuk menjaga kesihatan. Walaupun telah terbukti mampu mengubati penyakit seperti kencing manis dan kanser, namun, langkah pencegahan yang telah diabaikan selama ini haruslah dikembalikan walaupun cuma meminum sesudu vivix setiap hari selepas sarapan. Itulah yang sebaiknya.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.



Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.



27 September, 2014

Vitamin B Complex Info Review

Vitamin B Complex adalah merupakan gabungan dari beberapa vitamin yang larut air.

Komponen B Complex terdiri daripada:
1. B1 (thiamin)
2. B2 (riboflovin)
3. B3 (niacin)
4. B5
5. B6 (pyridoxine)
6. B12 (cobalamine)
7. Acid folic
8. Asid panthothenic
9. Biotin



Selain diperlukan dalam Pembentukan Protein Asid Amino & Merangsang Pertumbuhan, vitamin B complex juga berperanan :

√ Menambah selera makan
√ Menguatkan paru – paru dan jantung
√ Meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit
√ Meningkatkan kapasiti pencernaan
√ Meningkatkan penggunaan nutrien dalam tubuh secara maksimum
√ Menambah berat badan tanpa mengakibatkan lemak berlebihan
√ Menggalakkan pertumbuhan otot yang kuat dan fizikal yang ideal
√ Membantu kemampuan berfikir
√ Kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut
√ Memproses dan perbaikan sel-sel darah merah

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

26 September, 2014

Mengurangkan Berat Badan atau Mengurangkan Lemak Badan?

Lemak yang disimpan adalah tenaga. Ia bukan jahat dan ia tidak salah - ia adalah di sana dengan reka bentuk dan anda akan sentiasa mempunyai beberapa melainkan anda tidak lagi berminat untuk hidup. Kami mengambil makanan untuk hidup, ada yang digunakan sehingga sekarang supaya kita boleh terus berfikir dan pernafasan dan sesetengah daripadanya, apa sahaja yang ditinggalkan, akan disimpan dalam sel-sel lemak untuk masa lain.

Apabila kita mencapai dewasa bilangan sel lemak di dalam tubuh kita tetap sama - menganggapnya sebagai "poket". Kita boleh mengisikannya dengan atau mengosongkan mereka, tetapi kita tidak boleh menghilangkan poket sendiri - sel-sel sentiasa tinggal di sana, mereka hanya mendapat lebih besar atau lebih kecil.

Lemak pada asasnya bahan api yang kita gunakan untuk teruskan apabila kita paling memerlukannya. Fikirkan badan manusia sebagai mesin organik yang menggunakan tenaga, ia berjalan di atas makanan yang kita makan dan sekali terdapat kekurangan, ia menyelam ke dalam rizab di dalam peti besi mikro - sel-sel lemak. Seperti yang anda membakar dan menggunakannya sehingga menjadikannya tenaga ada apa yang tinggal tetapi hasil sampingan yang - karbon dioksida. Ya, anda bernafas keluar.

Untuk memaksa dan mempercepatkan proses dan membuat badan kita menggali ke dalam rizab kita mempunyai dua pilihan: diet dan senaman, itu di mana "makan kurang dan menjalankan lebih" berasal dari.

berdiet

berdiet sahaja memusnahkan badan anda daripada sumber-sumber yang diperlukan dan memaksanya untuk menggali ke dalam sel lemak untuk tenaga. Anda akan kehilangan berat badan dengan cepat, tetapi dan ada yang besar "tetapi" di sini - ia juga akan kejutan sistem anda dan anda (yang tidak mungkin, tetapi akan) mendapatkan segala-galanya kembali pada separuh masa yang ia mengambil masa anda untuk menumpahkan ia di luar. Itu satu mekanisme pertahanan badan anda untuk situasi yang tepat dan ia dilakukan untuk memastikan kelangsungan hidup dan kesejahteraan anda dalam kes kebuluran di masa hadapan.

Berdiet boleh, dengan sendiri, memberikan hasil penurunan berat badan. berdiet semata-mata hanya akan memberikan hasil penurunan berat badan tetapi ini adalah sementara. Ini akan memaksa anda untuk kemudian mencari diet yang lain. Dan kemudian satu sama lain, dan antara satu sama lain - kerana akhirnya mereka semua akan gagal anda dan ia akan menjadi lebih sukar dan lebih sukar untuk kembali makan salad. Anda tidak akan melihat kek coklat dengan cara yang sama, sekali lagi.

Ia bernilai menyebut bahawa jika anda mengurangkan berat badan terlalu cepat, kulit anda tidak akan mempunyai masa yang cukup untuk menyesuaikan diri sama ada. Fikirkan badan anda sebagai belon berisi air yang baru sahaja muncul. Adakah anda mahu kelihatan seperti belon muncul?

senaman

Berat badan yang berlebihan masih sangat baru kepada kami dan pada masa lalu baru-baru ini semua yang kita kerjakan adalah diet jadi secara semula jadi kita tahu bahawa ia adalah tentang kehilangan berat badan dan menumpahkan pound. Kami kini mempunyai pengalaman, kami smarted dan kita tahu bahawa untuk kekal sihat dan cergas dan bukan sahaja kurus kita juga perlu bersenam. senaman, secara kebetulan, menjadi aktiviti yang sangat mendesak dan memaksa badan anda untuk menggali ke dalam rizab tenaga disimpan. Tidak seperti diet, walaupun, ia bukan sahaja membantu anda mengosongkan sel-sel lemak ia juga membina otot. Dan otot mempunyai berat satu tan. Nah, hanya kira-kira.

Pada masa lalu kita boleh menggunakan istilah "berat badan" kerana sebelum ini semua yang kita lakukan adalah diet. Tanpa otot untuk menambah berat badan keseluruhan yang boleh kita lakukan kerana itu sahaja yang boleh kita lakukan. Sekarang, kami juga menjalankan jadi bilangan kita lihat pada skala yang tidak lagi menjadi petunjuk yang baik kemajuan kita. Ia tidak sama sekali tidak relevan, tetapi ia bukan garis panduan utama tunggal ia digunakan untuk sama ada. Anda boleh menggugurkan tiga saiz pakaian dan melihat perbezaan sifar dalam berapa banyak yang anda berat jika anda diet dan senaman.

Anda masih "mengurangkan berat badan", membaca: sel-sel lemak kosong; anda tidak boleh mengatakan dengan tepat berapa banyak ia adalah dalam paun atau kilogram. Jika anda diet dan bersenam cara terbaik untuk mengesan kemajuan anda adalah dengan mengambil gambar tetap diri sendiri, mengukur badan anda dengan pita pengukur atau mengukur lemak badan anda% menggunakan skala khas yang direka untuk itu.

Hura untuk latihan. Namun, ia gagal jika anda bergantung kepada senaman semata-mata.

Video testimoni isteri kepada suami yang galak bersenam.


Gandingan menang-menang

Dengan senaman ia sangat mudah untuk terjebak dalam erti kata palsu keselamatan. Walaupun kita menjalankan sehingga lembu pulang ke rumah tetapi kita makan lebih daripada kita telah dibakar atau memberi makan badan terlalu banyak sebelum, semasa atau selepas sesi latihan menyediakan dengan semua sumber-sumber yang diperlukan - ia tidak akan menyentuh rizab disimpan. Terdapat hanya tidak perlu untuk badan anda untuk menggali dalam jika ia telah mempunyai segala-galanya yang diperlukan untuk memenuhi keperluan tenaga yang menuntut itu. senaman hanya meningkatkan proses pembakaran sama dengan menaikkan haba di bawah kuali menggoreng tetapi ia tidak hanya mencairkan lemak jauh semua dengan sendiri - perlu ada defisit sumber yang ada di tangan untuk badan untuk membuka pantri dan penggunaan sehingga apa yang telah disimpan di sana.

Bersama-sama berdiet dan senaman adalah kombinasi pemenang. Kami tidak hanya mengatakan ia, ia berlaku untuk menjadi kenyataan. Anda meletakkan ke dalam badan hanya sedikit kurang dan anda menuntut daripadanya hanya sedikit lebih secara tetap. Ia mendapati bahawa kira-kira yang agak rumit.

Anda dapat melihat kemajuan yang perlahan tetapi stabil. Dengan perlahan-lahan mengubah tabiat anda tetapi tidak meletakkan diri anda di bawah banyak tekanan yang anda tidak dapat mengendalikan atau mengekalkan fizikal atau emosi, anda boleh mencapai keadaan mampan kecergasan. Jika terdapat satu cara untuk mempunyai kek anda dan makan ia, ini adalah ia.

Otot untuk pembakaran lemak

Otot adalah penyelenggaraan yang tinggi, ia memerlukan banyak sumber hanya untuk menjalankan ia sekitar. Otot lebih anda mempunyai, tenaga lebih banyak anda akan menggunakan dengan hanya pergi tentang perniagaan anda setiap hari dan tiga kali ganda terbakar semasa latihan. Apabila anda tidak mempunyai apa-apa otot badan anda tidak perlu banyak, anda tidak boleh makan banyak dan anda perlu sentiasa diet. Jika anda lakukan, sebaliknya, pengambilan kalori harian anda secara semula jadi lebih tinggi kerana anda mempunyai mesin yang serius untuk membekalkan tenaga.

Otot anda mempunyai tidak ada selama-lamanya, walaupun, jika anda tidak memberi makan dan anda tidak menggunakannya - anda kehilangannya. Tanpa senaman badan anda akan menghapuskan kacau ganggu yang membuat hayatnya sukar. Lagipun, satu-satunya sebab badan anda tumbuh otot supaya ia boleh menangani apa sahaja kesulitan fizikal anda membuang ia aka = senaman.

Badan anda mengambil bentuk yang sesuai dengan gaya hidup anda. Ubah gaya hidup anda dan anda akan mengubah tubuh anda, selama-lamanya.

25 September, 2014

Fungsi NutriFeron Shaklee Sebagai Ganti Panadol

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain."


Apabila rasa hendak sakit atau demam atau sakit yang berkaitan dengannya, kita sudah terbiasa dengan mengambil jalan pintas telan 2 biji panadol untuk melegakan kesakitan itu. Kesedaran mengenai bahaya panadol mulai berkembang. Mengambil inisiatif mencegah lebih baik dari mengubati, kami cadangkan supaya pengambilan NutriFeron setiap hari atau ketika rasa hendak demam atau sakit sangat-sangatlah suatu tindakan yang amat bijak.

NutriFeron Shaklee sangat disukai oleh kanak-kank
Kita kenali salah satu produk hangat yang sering kehabisan stok di seluruh Malaysia ini.

NutriFeron™ berfungsi untuk:
*Individu yang ingin kukuhkan sistem imun.
*Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
*Individu yang mendapati pengambilan Vitamin C (lebih dos) tidak dapat memberi kesan kepada penyakit yang dihadapi.
*Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
*Individu menyusu, namun akan mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

Jom baca testimoni mereka yang telah berpuas hati dengan set ini:


Testimoni Set H Shaklee oleh Puan Lee Shin
Sejak pulih drp sakit teruk (demam panas yang tinggi, selsema, sakit kerongkok, mata merah & mumps), anak i tidur mula berdengkur dgn kuat, bila bangun pagi mesti batuk x berhenti, lepas tu batuk tiada, beberapa org specialist Dr dah jumpa, pun x berkesan. Dr kata anak i mengalami enlarge adenoid. Tapi kes dia x payah operate, bila membesar nanti, adenoidnya akan mengecut. Bila dia tidur, kuatnya snooring, memang terseksa bila tidur bersebelahannya. 

Sebagai parent, memandangkan anak kita mengalami keadaan ini, hati memang sedih, lepas tu try google via net, dan mendapati byk testimonial yang baik drp nutriferon, espcially for allergic & resdung, saya pun dapatkan info dari kawan i Neslo Beng Wardah, dan terus beli sekotak utk anak i cuba.

Pada hari pertama, i bg anak i makan 1/2 pack, malam tu memang x kedengaran bunyi snooring, yang kedengaran tu pernafasan bunyi je...3 hari berturut-turut i bagi...medapati snooring jarang kedengaran...begitu juga dgn batuknya.

Nutriferon memang ada kesan baik terhadapnya ttp masalahnya, hari ini hari ke 4 dia makan nutriferon, dan didapati dia demam.

Adakah ini healing crisis? patutkah i teruskan bg dia makan, atau stop dulu? apakah pendapat kalian semua?

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.


24 September, 2014

Tips Menjadikan Shaklee Sebagai Bisnes Online Dari Rumah

Hari ini kita bongkar rahsia tentang bagaimana menjadikan Shaklee sebagai bisnes yang boleh beroperasi hanya dari rumah sahaja tanpa perlu sewa kedai, ambil stok, dan bimbang stok tak terjual. Bunyinya macam bisnes yang sangat perfect, tapi hanya jiwa yang kental lagi ampuh dan tak jemu menuntut ilmu walau dengan sesiapa sahaja dapat bertahan dalam industri online bisnes ini. Panduan step-by-step akan diajarkan kepada mereka yang newbie. Ibarat jalan untuk berjaya telah disediakan checklistnya, kita cuma perlu mengikut satu-persatu di dalam senarai step-by-step tersebut in daily basis. Fuh... terujanya!




Membuka kedai online yang beroperasi 24 jam seminggu ibarat pergi memukat ikan di tengah lautan. Bezanya, kedai online memukat ikan setiap masa. Apa yang diperlukan ialah membina atau memasang pukat di tempat yang telah dikenalpasti banyak ikan. Mudahkan?

Asas dan Prinsip yang perlu difahami.

Baik, asas-asas dan prinsip memulakan bisnes online terutamanya menjadikan Shaklee sebagai bisnes online termasuk dalam asas-asas penting memulakan bisnes online dengan produk yang common dijual secara online seperti jual baju online, tudung online, barangan elektronik dan sebagainya. Bezanya cuma pelanggan anda di sini mahu mendapatkan kesihatan yang lebih baik. Maka prinsipnya ialah menyediakan info yang tepat mengenai produk anda untuk dipersembahkan kepada bakal pelanggan anda.

Harus diingat juga, nak buat bisnes online ni perlu ada asas berikut:
1. Minat yang membuak-buak dan keazaman yang tinggi.
2. Target atau matlamat yang rasional.
3. Smartphone atau Laptop/Desktop.
4. Internet tak kisah sama ada broadband atau dari fixed line.
5. Bersedia untuk memberikan komitmen no matter what.

By end of the day, bisnes online ni kalau tak betul-betul minat, senang hanyut. Bak kata seorang sahabat saya, untuk menempuh cabaran sehari-harian dalam bisnes online, anda perlu love what you do, do what you love. Baru jadi.


Kebaikan menjalankan perniagaan Shaklee secara online:

1. Kos permulaan bisnes yang rendah iaitu sebanyak RM65 sebagai pendaftaran seumur hidup. Tidak ada sebarang kos selain dari kos pendaftaran sahaja sebagai permulaan. Tak perlu ada pejabat atau kedai. Tak perlu menggaji pekerja. Salah satu prinsip kejayaan sesuatu perniagaan ialah bijak mengawal kos sehingga ke paras minimum tanpa menggangu kelancaran operasi harian.

2. Bebas menentukan masa bekerja. Anda tentukan bila masanya untuk anda lakukan kerja bisnes ini. Waktu awal pagi? Tengah malam? Tengah hari? Sebelum Asar? Anda rancang dan urus masa anda sendiri dan anda tidak stress dengan kekangan dari bos, teman sekerja, rutin harian pejabat dan lain-lain lagi.

3. Tiada stok produk berkotak-kotak. Sekiranya ada pelanggan yang ingin membuat pembelian dengan anda tetapi anda tidak mempunyai sebarang stok produk dirumah, anda boleh mendapatkan dari upline anda atau pun terus dapatkan stok produk dari branch Shaklee berhampiran dengan anda. Shaklee telah menetapkan harga untuk ahli iaitu harga yang ahli beli dari Shaklee dan satu lagi harga ialah harga jual iaitu harga yang Shaklee tetapkan untuk ahli menjual produk yang sama dibeli di branch untuk dijual kepada pelanggan. Dari situ anda sebagai ahli boleh mendapatkan untung runcit serta-merta.

4. Pelan pemasaran yang adil dan tidak berubah sejak 20 tahun yang lalu. Anda tentu rasa kecewa dan penat sekiranya pelan pemasaran sering berubah-ubah. Contoh, syarikat telah menetapkan sekiranya anda sebagai ahli telah berjaya menjual sebanyak 10 produk vitamin C, anda akan diberi bonus sebanyak RM100. Tetapi apa akan terjadi sekiranya syarikat mengubah dari 10 produk vitamin C, anda perlu menjual sebanyak 20 produk vitamin C? Tentu anda rasa penat, kecewa, marah, dan hilang keyakinan terhadap syarikat. Ini tidak berlaku di dalam Shaklee. Pelan pemasaran yang sama diapplykan kepada semua ahli yang mendaftar sama ada baru mendaftar semalam, mahupun ahli yang telah mendaftar 20 tahun lalu, tak kira apa pangkat yang anda sandang dalam Shaklee. Semuanya sama rata. Bezanya cuma lebih banyak anda menjual, lebih besar bonus yang Shaklee berikan kepada anda.

Keburukan menjadikan Shaklee sebagai bisnes online:
1. Cuti apply sendiri, approve sendiri. Sediakan diri dengan ilmu secukupnya tentang Shaklee dan produknya. Empower dan upskill diri dengan ilmu yang ada. Leveragekan kepada downline-downline anda. Nanti anda pasti berjaya. Tu kira keburukan ke? hahaha

2. Sales kadang-kala naik, kadang-kala jatuh. Biasala tu. Adat orang berniaga. Mana-mana perniagaan pun macam tu. So, what so big deal?

Baiklah. Itu sahaja tips yang dapat saya kongsikan hari ini.

Seperti biasa sekiranya anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai perniagaan Shaklee ataupun ingin mendalami dengan lebih lanjut mengenai cara menjalankan bisnes Shaklee secara online dari rumah sahaja, hubungi nombor yang tertera di bawah.


Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong



23 September, 2014

Fakta mengenai Zinc Complex yang perlu anda tahu

Sekiranya anda tercari-cari info mengenai Zinc Complex Shaklee, anda mungkin boleh menjumpai beberapa info yang tepat mengenainya di sini. Buat pelanggan mahupun SID baru, jangan lupa untuk tinggalkan kredit kepada entri ini di dalam tulisan anda. Selamat membaca.

♥ PERBEZAAN ZINC COMPLEX SHAKLEE 

Dirumus dari zink glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zink yang mudah diserap oleh tubuh kita. Zink sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

♥ MANFAAT UTAMA ZINC COMPLEX SHAKLEE 

Penjagaan kulit - Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.

Ekzema - Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.


Jerawat - Mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.


Penyembuhan luka - Kekurangan zink menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka. 


Gangguan prostat - Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat. 


Hilang berat badan - Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan. 


Mengandung - Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.


Pembiakan - Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.


Fungsi biologi - Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.


Jangkitan - Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.


Anti-oksidan - Zink bertindak sebagai anti-oksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .


Aturan enzim - Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.


Kanser - Bagi lelaki, zink memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.


Kelesuan Kronik - Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zink. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zink.


Botak - Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut.


Kehilangan tulang - Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.


Buta malam - Pengambilan kira-kira 150mg-450mg zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.


Sumber: SINI


ZINK ADALAH SUATU KHAZANAH LELAKI

Zink di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zink memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, kemandulan, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan keguguran rambut. Oleh yang demikian, zink amat diperlukan dari remaja hingga ke tua.

♥ FAKTA NUTRISI DI DALAM GLA COMPLEX SHAKLEE 


Sebiji Zinc Complex Shaklee sehari sudah memadai untuk keperluan zink harian setiap peringkat usia (rujuk di bawah).

Birth to 6 month: 2mg
Infants 7–12 months: 3mg
Children 1–3 years: 3mg
Children 4–8 years: 5mg
Children 9–13 years: 8mg
Teens 14–18 years (boys): 11mg
Teens 14–18 years (girls): 9mg
Adults (men): 11mg
Adults (women): 8mg
Pregnant teens: 12mg
Pregnant women: 11mg
Breastfeeding teens: 13mg
Breastfeeding women: 12mg

Sumber: SINI

♥ TESTIMONI ZINC COMPLEX SHAKLEE 

Tetimoni ZINC COMPLEX SHAKLEE berkesan merawat masalah rambut gugur & botak:








Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

22 September, 2014

Keistimewaan Advanced Joint Health Tablet Cegah Sakit Sendi Yang Perlu Anda Tahu

Advance Joint Health Tablet mengandungi satu bentuk ekstrak Boswellia yang ditunjukkan di dalam kajian klinikal, mampu meningkatkan keselesaan sendi di dalam jangkamasa seawal 5 hari – hampir 28% lebih pantas dari yang didakwa oleh satu jenama terkemuka!

♥ PERBEZAAN ADVANCED JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE 

Ramuan yang dirumus secara saintifik ini merangkumi ramuan yang terbukti secara klinikal:
- Menggalakkan mobiliti.
- Meningkatkan fleksibiliti.
- Meningkatkan fungsi sendi.
- Menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang.

Juga merangkumi kombinasi nutrient kesihatan-sendi yang direka khas: zinc, kuprum, manganese, dan vitamin C – setiap satunya memainkan peranan yang unik dan kritikal di dalam membangunkan kolagen penghubung dan rawan yang sihat.

Tidak seperti kebanyakan supplemen kesihatan sendi, Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi kondroitin, satu bahan yang terbukti di dalam ujian klinikal menghalang penyerapan glukosamin. Advanced Joint Health Complex adalah 100% bebas kekerang dan 100% vegetarian - tidak langsung mengandungi sumber haiwan.

♥ MANFAAT UTAMA ADVANCED JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE 

- Meningkatkan keselesaan sendi seawal 5 hari
- Keselesaan sendi hampir 28% lebih cepat dari yang didakwa oleh Osteo Bi-Flex 1
- 45% lebih berkesan meningkatkan keselesaan sendi dari Osteo Bi-Flex 2.


♥ CIRI-CIRI ADVANCED JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE 

- 100% bebas kekerang
- 100% vegetarian
- 100% bebas kondroitin untuk penyerapan glukosamin yang baik
- Hanya dua caplets sehari
- Tiada perasa tiruan, pemanis atau pengawet.
- Bebas gluten

♥ FAKTA NUTRISI DI DALAM ADVANCED JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE 



Ekstrak Boswellia: Diperolehi dari resin pokok Boswellia serrata, ekstrak botanikal ini mengandungi asid boswellik yang menghalang formasi leukotrien, kimia yang dihasilkan oleh tubuh yang menyerang tisu sendi menyebabkan ketidakselesaan sendi. Ekstrak proprietary Boswellia yang digunakan di dalam Advanced Joint Health Tablet mengandungi konsentrasi yang tinggi AKBA (3-acetyl-11-keto-beta-boswellic acid), satu asid boswellik, dan lain-lain konstituen Boswellia yang digabung untuk menghasilkan bioaktiviti yang lebih unggul dari hanya AKBA. Di dalam ujian klinikal terbaru, para peserta yang mengambil ekstrak Boswellia di dalam Advanced Joint Health Tablet melaporkan keselesaan sendi yang lebih baik, pergerakkan yang lebih mudah, dan kemampuan yang lebih untuk melakukan aktiviti harian, berbanding dengan mereka yang mengambil suatu lagi jenis ekstrak Boswellia yang mengandungi tahap AKBA yang lebih tinggi.

Ekstrak Jagung membekalkan sumber glukosamin yang pekat
Glukosamin: Glukosamin adalah suatu jenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans, komponen struktur rawan dan cecair di antara tulang yang membekalkan pelinciran. Banyak kajian yang telah diterbitkan menunjukkan supplemen glukosamin membantu meningkatkan pelbagai gerakan, mobiliti dan fleksibiliti. Kajian bertahun – bentuk glukosamin sendi untuk panjang: Advanced Joint Health Tablet menampilkan glukosamin hidroklorid, sumber yang paling tinggi konsentrasinya. Ianya diperolehi dari sumber sayuran, berbanding dengan kebanyakan glukosamin yang diperolehi dari sumber kekerang.

Vitamin C: Advanced Joint Health Tablet membekalkan 100% daily value (nilai harian) vitamin C, satu nutrien yang diperlukan bagi sintesis kolagen.

Zink, Kuprum dan Manganese: Mineral surih ini diperlukan untuk membina tisu penghubung.

Ingredien yang diuji secara klinikal
- Lebih Cepat: Ingredien utama di dalam New Advanced Joint Health Complex bertindak dalam jangkamasa seawall lima hari – hampir 28% lebih pantas dari yang didakwa oleh Osteo Bi-Flex, satu jenama terkemuka kebangsaan.
- Lebih Berkesan: Keputuan ujian klinikal 90 hari menunjukkan ingredient utama di dalam New Advanced Joint Health Complex adalah dengan baik dengan ketara daripada ingredient utama Osteo Bi-Flex di dalam dua kategori:
1. 45% keselesaan sendi.
2. 31% pergerakan rawan yang lebih baik.

♥ BAGAIMANA ADVANCED JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE BERKESAN? 


Advanced Joint Health Tablet membantu sendi sihat dalam 3 cara:
1. Menyokong keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia pantas membantutkan mekanisma respons stres tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi.
2. Bertindak sebagai kusyen: Glukosamin membantu memelihara rawan – cushioning perlindungan di antara sendi yang membolehkan mereka bergerak lebih bebas.
3. Memelihara tisu penyambung yang sihat: Zink, kuprum, manganese dan vitamin C membantu membina kolagen dan lain-lain komponen tisu penghubung yang memberi kekuatan dan struktur kepada sendi.

♥ KEISTIMEWAAN ADVANCED JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE 



♥ ADVANCED JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE DI DALAM MAJALAH 

Advanced Joint Health Tablet di dalam Majalah iSihat Ogos 2012

Advanced Joint Health Tablet di dalam Majalah iSihat September 2012

♥ TESTIMONI ADVANCED JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE 












Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

21 September, 2014

Shaklee Vita-Lea Iron Formula Multivitamin & Multimineral Review

Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

♥ PERBEZAAN VITA-LEA SHAKLEE 


Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Expo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center of Science di Amerika Syarikat sebagai The Best Multi-Vitamin di dalam Public Interest pada tahun 2000.

 THE SHAKLEE DIFFERENCE: jom bereksperimen! ;-)

♥ MANFAAT UTAMA VITA-LEA SHAKLEE 

Penambahan tenaga segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
Pelengkap nutrisi – kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.
Keupayaan sistem produktif – penting kepada kanak – kanak dan remaja yang sedang membesar.
Metabolisma – sangat membantu dalam stimulasi metanolisma dan melambatkan proses penuaan.
Elemen penting pada sel tubuh – menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan tiroid.
Melindungi organ – melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

♥ FAKTA NUTRISI DI DALAM VITA-LEA SHAKLEE 


Antaranya mengandungi vitamin A, D, E, C, B1, B2, B3, B5, B6, dan B12, asid folik, biotin, kalsium, fosforus, iodin, potassium, zat besi, magnesium, copper, zink, chromium dll.

 Khasiat POTASSIUM & IODIN dalam Vita-Lea

Khasiat CHROMIUM dalam Vita-Lea

♥ TESTIMONI VITA-LEA SHAKLEE 

Testimoni Vita-Lea mengurangkan rasa letih dan penat, tubuh lebih segar dan bertenaga:
Fateema Dzulkifli Teem laku jual vitalea..memg terasa bdan sht n kuat btenaga,thnx to biotin berat pn tkawal..my fave product slain lcithn,herblax n vit c :)
Cery MamaFaiz customer saya ramai yg mkn vitalea jer.. majoriti yg partner dioang yg malas mkn byk vit... just mkn vitalea 2bj sehari... feedback.rasa segar.. energy.. and lots more....
 Iffah Anuar hahhha... seb bek.. mmg dah borong vivix utk diri sendiri :) tapi sy suke vitalea..sbb rajin juge bereksperimen..walaupun tahu tak leh amek.. bila amek vitalea after bfast.. then seharian badan akan terasa sgt segar, tak penat.. both macro & micro nutrient sangat penting.. tanpa micro ..macro tak function.. sbb tu, dalam supplementation..semata2 vitamins..tak boleh.. minerals juga tersangat perlu utk melengkapkan proses o-chem badan ni...

Testimoni Vita-Lea oleh Puan Tg Muzlina tentang arwah ibunya yang begitu bertenaga naik tangga sampai tingkat 4 pun tak penat, dirinya yang kurang rasa letih, dan hb beliau yang maintain normal (sebelum consume Vita-Lea ada masalah darah rendah & anemia:
Tg Muzlina Sharing..Dlm family saya..arwah mak dulu yg mkn vitalea..kerja tingkat atas naik tangga smpai 4 tingkat relax je.saya yg waktu tu baru form 2 or 3 kot..da semput..lenguh wei..lift ada tp takut lif rosak.haha..then waktu sy start mkn set b,yg plg berkesan ngn sy is vitalea..walaupun besar gabak..paling keras lak tu..cane sy tau keras? Sbb saya gigit..hehe..sgt tak suka mkn vitalea..tp sebab kesannya yg buat badan saya tak letih..ketara sgt kesannya..mmg sy sanggup mkn hari2..n tu antara sbb saya repeat order ngn mommy saya.hehe..dulu sy tak suka n xpercaya ngn vitamin sbb pk nutrien biasa jek..even arwah mak mmg suh mkn tp sy degil..haha..now..mmg vitalea antara produk yg customer beli fullpack..yg plg best da xperlu risau hb turun or rendah sbb mmg terbukti naik n maintain jek sbb ada iron..dulu sy ada problem darah rendah n doc ckp anemia..takut dgr anemia cam leukimia..takleh bgn..sgt pening n bgn je muntah..pas konsisten ngn vitalea..alhamdulillah da ok..

Testimoni dari luar negara pun ada. Saya ambil dari sini:
Shaklee Vita-Lea has improved my health. I have more energy and feel better than ever since I started take Vita-Lea several years ago. I take Vita-Lea multivitamins with iron everyday and have noticed a drastic change to my well-being. The vitamins and minerals are quality ingredients that make Shaklee a large improvement over other vitamins on the market. They are worth the money and I thank my sister, Diane, who is a distributor for introducing me to Shaklee. I would not feel as good as I do today without them. I was anemic and tired for years.

Testimoni Vita-Lea untuk kanak-kanak (Vita-Lea® for Children Chewable) oleh Puan Yatie Mellon:
Yatie Mellon pasal dulu dia pemalu. cikgu tanya mmg dia x jwb. ujian diorg bukan bertulis  tp lebih kpd penerapan harian. baca doa, participate in solat, interaksi dgn kwn n guru.... so dulu slalu dpt b jer. klu hr ada taekwando mmg payah nk pujuk pg sekolah. sekarang ni taekwando tu la yg dnanti2kan....cikgu dia siap tanya bg mkn apa dia ni aktif sgt sekarang? dgn bangganya promote vitalea chewable :)

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar. Layanan first class tetap akan diberikan kepada customer atau sudah mendaftar (terutamanya jika anda mendaftar dengan kami).

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...