15 January, 2015

Kisah sakit tulang sendi di pinggul boleh hilang dalam tempoh sejam.

Pernah tak anda diserang sakit dibahagian belakang tulang pinggul sampai nak jalan pun tak boleh? Nak gerakkan kaki pun terasa sakit apetah lagi nak berjalan. Ini kisah salah seorang pesara yang berusia 57 tahun dan sangat menitikberatkan pengambilan makanan kesihatan serta tidak memakan makanan yang boleh merosakkan fungsi tubuh badan. Memang itu tabiat beliau. Kalaulah semua orang mampu buat apa yang beliau amalkan.. Ikuti kisah menarik beliau seterusnya.

Sebelum beliau diserang sakit tulang sendi pinggul di bahagian belakang, beliau mampu menjalankan aktiviti harian seperti biasa. Memasak, berkebun, mengemas rumah, melayan cucu, dan sebagainya. Pendek kata, kehidupan normal. Tak ada sakit sana sakit sini. Okeyyy sahaja.

Sehinggalah pada suatu hari yang normal juga, beliau perasan yang kakinya terasa sakit apabila cuba digerakkan terutamanya dibahagian pangkal pinggul. Beliau cuba berjalan seperti biasa tetapi rasa sakit mencucuk-cucuk membuatkan beliau terpaksa berjalan dengan menyeret kakinya dilantai!

sakit tulang sendi di bawah pinggang
Sakit tulang sendi bawah pinggang

Sedih mengenangkan sakit yang tiba-tiba datang sekelip mata ini dan tak tahu dari mana asal datangnya sakit sampai nak jalan pun susah ini, beliau cuba mendapatkan rawatan di klinik berhampiran. Doktor cuma memberikan pil tahan sakit dan menasihatkan agar beliau banyak berehat. Bila dah habis kesan pil tersebut rasa sakit kembali terasa. Sesuatu harus dilakukan segera sebelum terlambat.. sebelum melarat!

Teringat akan nasihat seorang SID pro yang telah melawatnya tempoh hari, beliau cuba mendapatkan Set Sakit Tulang Sendi dengan harapan, alternatif supplemen mampu meningkatkan fungsi badan secara semulajadi dari dalam. Asal niatnya memang hanya nak CUBA sahaja. Manalah tahu Allah izinkan beliau untuk sembuh.

Ternyata selepas sejam memakan AJHT dan Ostematrix, rasa sakit yang mengganggu beliau selama ini telah hilang serta-merta. Menakjubkan! Beliau rasa sangat teruja dan gembira kerana sungguh tidak menyangka kesan pengambilan supplemen bertindak dalam tempoh yang sangat cepat. Hilang terus rasa sakit di bahagian belakang tulang pangkal pinggul yang membuatkan beliau nak jalan pun sampai kena seret kaki. 

Alhamdulillah, Allah izinkan rasa sakit itu hilang dengan sebab usaha beliau memakan Set Sakit Tulang Sendi tersebut yang hanya pada asalnya nak cuba-cuba sahaja manalah tahu boleh sembuh. Beliau meneruskan pengambilan sebiji AJHT dan 4 biji Ostematrix sehari sekali sehingga rasa betul-betul sembuh dan beliau jarakkan pengambilan dari sehari sekali kepada seminggu sekali. 

Jadi, apa yang ajaib sangat AJHT dan Ostematrix sampai boleh baikkan sakit kaki makcik pesara ni tadi?

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan dengan cara meningkatkan penghasilan lendir "kusyen" di kawasan sendi dan antara tulang-tulang yang bertemu. 

sakit sendi pinggul wanita
Struktur tulang pelvik wanita

Rasa sakit makcik tadi mungkin kerana lendir "kusyen" pada sendi tulang pinggul beliau sudah kering dan menyebabkan tulang pelvik berlaga dengan tulang pinggul SECARA LANGSUNG tanpa absorber semulajadi. Keadaan ini dinamakan sebagai Avascular Necrosis. Sebab itulah rasa sakit ya amat sangat sampai nak jalan pun kena seret kaki aje.

sakit sendi tulang pelvik wanita

tulang pelvik dan tulang femur bergesel punca sakit sendi
Keadaan tulang pinggul dan tulang pelvik

Sekiranya anda juga rasa yang anda mungkin mengalami masalah sakit tulang sendi di pinggul atau di mana-mana sendi pada bahagian lain tubuh badan, anda perlu bertindak sekarang. Sebelum sakit jadi melarat dan merebak ke bahagian anggota tubuh badan atau tulang yang lain, sampai masa tu nak rawat guna kaedah selain ubat memang not even a chance to be one of the option lagi, hubungi saya di nombor 016-222 3767 untuk mendapat Set Sakit Tulang Sendi ini. Kalau nakkan respon yang lebih pantas, hantarkan mesej ke Whatsapp/Telegram. 

Sakit hilang lepas makan set sendi tulang shaklee
Set Sakit Tulang Sendi Shaklee
Saya juga akan terangkan kepada anda bila masa yang sesuai untuk memakan Omega Guard apabila diambil bersama set sakit tulang sendi ini. Pastikan anda mendapat konsultasi terbaik dengan maklumat yang tepat dari saya.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment

Admin tidak bertanggungjawab atas komen yang di bawah. Untuk tujuan blogwalking. Pilih Name/URL.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...