04 January, 2015

Cara hilangkan jerawat di wajah supaya muka nampak glowing sampai suami asyik buat pandangan menggoda

Bagi orang perempuan lebih-lebih lagi anda yang sudah berkahwin, jerawat yang bermaharajalela di wajah selalu menimbulkan rasa yang sangat tak best especially apabila berada dihadapan cermin. Berbeza dengan perempuan yang belum berumahtangga, misi anda selain memelihara keharmonian rumahtangga, pasti di sudut hati timbul rasa ingin kekal cantik menarik sampai suami sentiasa terpegun dengan keayuan anda. Lebih-lebih lagi bila dah beranak ramai, alignment body sure ada lari kalau tak banyak mesti ada sikit. Jadi tang muka wajib kena jaga bagi mengekalkan memori suami masa first time mula-mula terpaut dengan anda suatu ketika dahulu. Hilangkan semua jerawat di wajah agar nampak glowing dan flawless.. Selamat membaca.

hilangkan jerawat muka
Wanita bekerjaya lebih banyak komitmen berbanding lelaki
Punca jerawat yang mak-mak budak tak pernah ambil kisah.

Jerawat terjadi apabila minyak pelembap kulit dari kelenjar lapisan kulit (sebum), bakteria dan sel kulit mati tersumbat di dalam liang roma kulit. Sel kulit mati terjadi setiap hari yang mana kemungkinan ia terperangkap pada muka adalah sangat tinggi.

makanan punca jerawat pada wajah
Pendapat yang mengatakan makanan punca utama jerawat tiada bukti yang kukuh
- Ada pendapat mengatakan pemakanan mempengaruhi kehadiran jerawat namun ia tidak bersandarkan kepada bukti yang kukuh. Bergantung kepada hormon setiap individu berbeza. Contohnya ada orang selamba je makan kacang berkampit-kampit tapi satu butir jerawat pun tak tumbuh. Ada orang makan sebiji pun dah bertompok-tompok jerawat keluar.

Stress menyebabkan hormon androgen dirembes lebih banyak dari biasa
- Stress memburukkan lagi simptom jerawat kerana hormon androgen dan adrenalin dirembeskan dengan kadar yang sangat luar biasa berbanding keadaan normal. Kenalpasti punca stress serta langkah mengurangkan stress supaya jerawat tidak tumbuh tak terkawal.

tak basuh make up punca jerawat di muka
Make up yang tak dibasuh boleh menyebabkan liang roma tersumbat
- Make up bukan penyebab jerawat rasanya semua pun tahu pasal ini tapi make up yang tak dibersihkan menyebabkan sisanya tersumbat sekali dengan sebum dan kulit mati lalu memburukkan lagi keadaan. Kalau make up yang tiruan lain ceritanya.

Tips hilangkan jerawat paling win 

Kalau anda rajin google, banyak tips hilangkan jerawat bertebaran di internet. Yang tradisional la, yang moden la semua ada. Tinggal rajin tak rajin sahaja nak membuatnya.

Jerawat di muka jadikan isteri bimbang suami tak tertarik
Pasangan baru berkahwin memadu kasih asmara.. auw!
Ada seorang customer ni seorang isteri yang bekerja. Sebelum kahwin muka cantik putih gebu takde jerawat sebutir pun. Tapi bila dah ada anak, muka mula naik jerawat. Kalau sebutir dua takpe lagi. Mula-mula dibiarkan sahaja. Lama-lama jadi banyak.

Beliau pada mulanya malas nak layan problem jerawat ni sebab ada banyak lagi benda nak buat. Memasak, basuh baju, sidai baju lipat baju, iron baju, cebokkan anak, mandikan anak, mandikan suami.. ops! Kesimpulannya memang beliau tak ada masa nak fikir cara setelkan masalah yang tumbuh di sekitar dagu dan pipinya itu.

Menyedari masalah jerawat perlu dirawat dari akar umbi bukannya sekadar menempek krim ubat jerawat yang boleh dibeli di tepi jalan, beliau mula mengorak langkah bertanya rakan rapat dan mencari cara terbaik menyelesaikan masalah jerawat di muka dengan cara yang paling mudah dan selamat di internet.

Google punya google akhirnya beliau dijodohkan dengan Set Jerawat Shaklee dan dipendekkan cerita dengan mengamalkan set itu setiap hari. 

Pada awal pengambilan set jerawat ini, beliau mengadu makin banyak pula jerawat yang tumbuh dan ingin berhenti makan time tu juga. Setelah ditenangkan emosi amarah dan kecewa serta diterangkan panjang lebar mengenai simptom healing crisis akhirnya beliau yakin dan faham serta mengambil keputusan untuk terus makan set itu setelah berhenti seketika selama beberapa hari.

Setelah masuk bulan ketiga pengambilan produk Shaklee akhirnya ia menampakkan kesan. Pada sesetengah orang tempoh tersebut agak lama tetapi jika hendak dibandingkan dengan hasil glowing effect yang priceless tempoh itu sangatlah berbaloi. 

Alhamdulillah kesan parut jerawat hilang dan tiada jerawat baru yang timbul. Tambah beliau lagi wajahnya kembali licin dan lebih glowing berbanding zaman anak dara!

Boleh baca testimoni beliau dalam artikel yang bertajuk Cara menghilangkan parut jerawat dengan Shaklee.

Nasihat kami 

1. Since dalam blog ni ada banyak tips penjagaan kesihatan melalui produk shaklee yang famous dengan slogan always green always works always safe, jadi tips hilangkan jerawat wajah paling adalah dengan mengambil Set Jerawat Shaklee hari ini.

2. Wajah yang dahulunya putih gebu comel kalau sekarang dah tumbuh banyak jerawat jangan bimbang. Beli set jerawat Shaklee yang terdiri dari Vita-C, B-Complex, Vita-E,  dan beberapa lagi vitamin dibawah (senarai lengkap) hari ini dan amalkannya setiap hari. Cara makan ada disediakan dalam pakej (poslaju dan COD). Kalau ada pertanyaan jangan ragu-ragu untuk hubungi kami di nombor tertera di bawah.

Senarai lengkap Set Jerawat
Dari Kiri: B-Complex, Vita-C, Vita-E, ESP, Zinc, Alfalfa, GLA Complex
Cubalah produk Shaklee hari ini. Pastikan anda mendapat konsultasi dari pengedar Shaklee SID Pro. Puan Wardah Aina adalah salah seorang SID Pro. Beliau telah membantu ramai pembaca mencari alternatif selain ubat (drugs) untuk menyelesaikan masalah kesihatan mereka dengan variasi set vitamin Shaklee yang terbukti berkesan, selamat dan sihat.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...