03 December, 2014

Hilangkan Sakit Lutut Kanan Tanpa Ubat

Apabila usia semakin meningkat, lutut selalu sakit. Macamana nak hilangkan masalah sakit lutut ni? Ape sebab sakit lutut datang di kala usia meningkat? Jawapannya ialah Osteoarthritis.

Walaupun ada rasa tak best bila menulis pasal sakit lutut ni, bukannya apa, bila nak menulis pasal satu-satu penyakit tu, aku pulak rasa sakit terlebih.

Especially bila tertengok gambar orang tengah sakit lutut ataupun gambar lutut orang tengah operate! Seriau!!

atlit sukan sakit lutut lompat tinggi bola tampar basket ball shaina shop
Teringat masa kecik-kecik dulu suka lompat kat tangga sekolah. Lepas lompat rasa sakit lutut.
Walaubagaimanapun, daku tetap teruskan penulisan ini sebab kalau aku tak teruskan korang takdelah baca entri pasal sakit lutut ni weh.

Dari pembacaan aku yang tak seberapa ni, biasanya orang tua yang selalu kena sakit lutut ni. untuk membuktikan pembacaan tersebut tengok sikit kajian ni:

Kajian menunjukkan seorang daripada empat wanita dan seorang daripada lima lelaki berumur 50 tahun ke atas menghidap osteoarthritis. Walaubagaimanapun, osteoarthritis juga boleh menyerang mereka yang lebih muda.

So orang muda pun boleh kena. Mencegah lebih baik dari mengubati. Bila dah sakit banyak duit keluar macam air dia punya laju. Tak dapat cegah banyak cegah sikit-sikit. Orang tua-tua kata sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

Antara punca Osteoarthrtis berlaku rawan akan haus akibat geseran atas sebab inilah ahli sukan dan buruh lebih senang mendapat osteoarthritis akibat proses geseran yang lebih banyak berbanding orang lain.  Seseorang yang berat atau obes juga mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat osteoarthritis sendi lutut dan juga sendi pinggul. Rawan tidak dapat menampung berat seseorang yang gemuk terutama mereka yang mempunyai lutut atau kaki yang kecil. Rawan akan cepat rosak dan mendapat radang.


Ostematrix

AJHT - Advance Joint Health Tablet
Mereka yang suka bersukan pada waktu malam digalakkan makan tablet dari 2 jenis vitamin ini. Takmo citer banyak yang melompat jumping smash bagai, sambil sambar shuttle cock berbakul-bakul, boleh sambar sambar sekali AJHT & Ostematrix. Next badminton ka, futsal session barulah tak terhincut-hincut lagi.


Cara nak makan senang je. Telan 4 biji Ostematrix dan 2 AJHT untuk 3 kali seminggu. Kalau masih tak confident juga, kasi PM admin laju-laju. SMS ke.. Whatsapp ke. Kalau admin tak busy boleh dapat reply untuk soalan anda sepantas kilat.


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...