24 November, 2014

Tips dan Petua Mencegah Kuku Berketak-ketak dan Tidak Cantik

Ini satu petua mudah. Mudah untuk diamalkan, sukar untuk ditinggalkan. Mudah-mudahan menjadi manfaat buat anda para pembaca yang mengalami masalah kuku tidak cantik atau rupanya berketak-ketak. Ataupun anda boleh sarankan kepada rakan-rakan sekerja, saudara-mara atau sesiapa sahaja yang anda tahu mereka ada masalah tersebut.

kuku sihat dan cantik apabila cukup galian zinc dalam badan shaina shop
bestkan kalau dapat kuku cantik macam ni?
Saya sendiri pernah mengalami masalah kuku tak cantik ni. Kat kuku ibu jari pulak tu. Memang selalu ternampak la. Kalau kuku kaki takdela nampak selalu sangat. Tak tau nak buat apa. Nak kilat kan? kang bila kuku tumbuh lagi, yang pangkal tetap tumbuh yang tak cantik. Tapi dalam hati ni rasa mesti ada something dari dalam badan yang trigger kuku ni tumbuh tak cantik. Nak tak nak mesti kena cari something yang ape benda ubat ke, vitamin ke, pil ke yang bila kita makan, kuku yang tumbuh nanti akan nampak cantik.

Sementara fikir tu ade buat benda lain jugaklah.. sampai isteri saya join Shaklee. Beliau cadangkan beberapa vitamin yang bagus untuk lelaki. Kita sebagai suami yang prihatin, berhemah lagi kacak, ikut ajelah cakap isteri tu. Dia yang jaga makan minum kita. Besok kalau sakit dia juga yang kena jaga. So saya pun amalkanlah makan vitamin Shaklee.

Masa tu memang tak expect langsung apa kesan yang dia boleh bagi. Yang generalnya, shaklee boleh tingkatkan taraf kesihatan. Taraf yang macamana agaknya tu? Kalau orang sihat ada berapa taraf? pening gak nak menjawab tu. Paling obvious sekali pasal kuku lah. Mati kutu gak nak ubatkan kasi pulih macam biasa tak reti pulak.

Sebenarnya ada banyak botol yang aku balun. Salah satu darinya ialah Zinc Complex. Sebab dari banyak-banyak vitamin yang aku makan tu, sambil study kandungan dan kebaikan setiap satu darinya, Zinc ni lah yang aku yakin menyelesaikan masalah kuku berketak-ketak sampai kaler putih menjadikan satu je kuku kat ibu jari kanan aku dulu nampak sangat-sangat tak hensem.

Tapi itu dulu lah, sekarang dah cantik dah. Kalau terjumpa aku kat mana-mana, cuba jeling sikit kat kuku ibu jari kanan. Apepun, Alhamdulillah. Selesai satu kekusutan.

BR/
EpuL Jaguh



Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...