25 November, 2014

Akibat Overdose Vita-E Kebaikan dan Keburukannya.

Kisah ambil Vitamin E Shaklee sampai overdose terjadi apabila aku sudah tidak tahan lagi dengan gatal-gatal yang menyerang permukaan kulit di seluruh badan. Aku memang ada alahan terhadap telur dan makanan seafood. Dipendekkan cerita lepas makan seafood, tak lama lepas tu kulit aku start gatal-gatal.

kawal kulit gatal dengan ubat doktor dan vitamin shaina shop
Bila tangan dah gatal-gatal, garu boleh sampai luka!
kulit keluar biji-biji kecil dan gatal-gatal sedap keruk. Aku rasa ramai orang kat luar sana pernah terjumpa kes macam aku ni. Ia agak common. Cara nak rawatnya jumpa doktor. Setel. Tapi disebabkan wife aku sendiri jual supplement siap ada set kulit sihat lagi, so aku try lah set tu dulu.

Disebabkan aku disuruh, maka aku pun makan dengan sambil lewa. Bila ditanya makan, aku jawab makan, tapi kadang-kala skip juga. tak selalu la skip tu tapi ada la juga. Agak lama gak lebih sebulan rasanya dah makan tapi tak berkesan. makin parah lagi adelah. luka sentiasa basah, tak kering-kering. kesan healing crisis.

stop amik supplemen, amik ubat kat klinik pulak. Jumpa doktor.

Doktor bagi suntikan, makan ubat dan sapu (steroid) kat bahagian yang gatal-gatal tu. Alhamdulillah baik dah. satu hari je dah nampak kesan. Cepat betul! Kalau la aku jumpa doktor dari dulu, tak ke senang hidup aku? itulah yang aku cakap dalam hati masa tu lah..

Kagum gak walaupun dalam hati ni tau yang ubat steroid ni memang kuat, memang berkesan, tapi dia bawak sekali kesan sampingan yang tak akan nampak hari ini, besok dah tua nanti baru kesan tu ataupun bila body age dah cecah 40-an.

Malangnya kesan ubat tu tak tahan lama, lepas 2-3 bulan, gatal-gatal datang balik regardless aku pantang makan ataupun tak pantang.

Dalam setahun beberapa kali jugakla amik suntikan, makan ubat dan sapu (steroid) tu, last-last aku decide untuk stop. sampai bila nak bergantung dengan ubat?

Aku patah balik ke pengambilan supplemen. Set Kulit Sihat Shaklee!

Aku try amik ikut dos biasa. Tak jadi. Macam tak ada apa-apa perubahan.

Kemudian aku teringat satu benda menarik dalam buku nutrisi yang aku teringat ntah kenapa aku teringat aku pun tak tahu. Mungkin itu adalah ilham dari Allah. so aku try bereksperimen.

Aku gandakan dos sebanyak sekali ganda. Then aku buat pemerhatian untuk 1-2 hari. nampak ada perubahan! Aku melonjak kegembiraan.

set sakit kulit shaklee shaina shop
Set Sakit Kulit. Makan lebih Vita E
Kemudian aku cuba bereksperimen lagi. Naikkan lagi dos Vita-E. setiap malam aku telan 3 biji sekaligus. Dan hasilnya memang positif. Nampak ada perubahan kat luka yang basah dah beransur kering. Biji-biji yang kecil start surut dari dalam. Kat luar cuma nampak keruping-keruping putih kulit mati. Ini petanda yang cukup bagus. So aku teruskan makan sampai sekarang.

Rasa korang apa yang tertulis dalam buku nutrisi tu yang membuatkan dapat ilham untuk naikkan dos?

jadikan kulit cantik berseri macam pengantin baru shaina shop
Indahnya berkulit sihat, cantik berseri. Tak gatal, tak luka, tak sakit!
Slogan Shaklee yang menggambarkan setiap produknya adalah sentiasa selamat, sentiasa green, sentiasa menjadi yang pada asalnya aku ambil sikap acuh tak acuh sahaja sampailah aku sendiri mengalaminya dan kini aku akui, slogan tersebut sangat tepat!

Beli Set Kulit Sihat Hari Ini Dengan Shaina Shop. Contact Admin pada nombor di bawah:


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...