21 September, 2014

Shaklee Vita-Lea Iron Formula Multivitamin & Multimineral Review

Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

♥ PERBEZAAN VITA-LEA SHAKLEE 


Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Expo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center of Science di Amerika Syarikat sebagai The Best Multi-Vitamin di dalam Public Interest pada tahun 2000.

 THE SHAKLEE DIFFERENCE: jom bereksperimen! ;-)

♥ MANFAAT UTAMA VITA-LEA SHAKLEE 

Penambahan tenaga segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
Pelengkap nutrisi – kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.
Keupayaan sistem produktif – penting kepada kanak – kanak dan remaja yang sedang membesar.
Metabolisma – sangat membantu dalam stimulasi metanolisma dan melambatkan proses penuaan.
Elemen penting pada sel tubuh – menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan tiroid.
Melindungi organ – melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

♥ FAKTA NUTRISI DI DALAM VITA-LEA SHAKLEE 


Antaranya mengandungi vitamin A, D, E, C, B1, B2, B3, B5, B6, dan B12, asid folik, biotin, kalsium, fosforus, iodin, potassium, zat besi, magnesium, copper, zink, chromium dll.

 Khasiat POTASSIUM & IODIN dalam Vita-Lea

Khasiat CHROMIUM dalam Vita-Lea

♥ TESTIMONI VITA-LEA SHAKLEE 

Testimoni Vita-Lea mengurangkan rasa letih dan penat, tubuh lebih segar dan bertenaga:
Fateema Dzulkifli Teem laku jual vitalea..memg terasa bdan sht n kuat btenaga,thnx to biotin berat pn tkawal..my fave product slain lcithn,herblax n vit c :)
Cery MamaFaiz customer saya ramai yg mkn vitalea jer.. majoriti yg partner dioang yg malas mkn byk vit... just mkn vitalea 2bj sehari... feedback.rasa segar.. energy.. and lots more....
 Iffah Anuar hahhha... seb bek.. mmg dah borong vivix utk diri sendiri :) tapi sy suke vitalea..sbb rajin juge bereksperimen..walaupun tahu tak leh amek.. bila amek vitalea after bfast.. then seharian badan akan terasa sgt segar, tak penat.. both macro & micro nutrient sangat penting.. tanpa micro ..macro tak function.. sbb tu, dalam supplementation..semata2 vitamins..tak boleh.. minerals juga tersangat perlu utk melengkapkan proses o-chem badan ni...

Testimoni Vita-Lea oleh Puan Tg Muzlina tentang arwah ibunya yang begitu bertenaga naik tangga sampai tingkat 4 pun tak penat, dirinya yang kurang rasa letih, dan hb beliau yang maintain normal (sebelum consume Vita-Lea ada masalah darah rendah & anemia:
Tg Muzlina Sharing..Dlm family saya..arwah mak dulu yg mkn vitalea..kerja tingkat atas naik tangga smpai 4 tingkat relax je.saya yg waktu tu baru form 2 or 3 kot..da semput..lenguh wei..lift ada tp takut lif rosak.haha..then waktu sy start mkn set b,yg plg berkesan ngn sy is vitalea..walaupun besar gabak..paling keras lak tu..cane sy tau keras? Sbb saya gigit..hehe..sgt tak suka mkn vitalea..tp sebab kesannya yg buat badan saya tak letih..ketara sgt kesannya..mmg sy sanggup mkn hari2..n tu antara sbb saya repeat order ngn mommy saya.hehe..dulu sy tak suka n xpercaya ngn vitamin sbb pk nutrien biasa jek..even arwah mak mmg suh mkn tp sy degil..haha..now..mmg vitalea antara produk yg customer beli fullpack..yg plg best da xperlu risau hb turun or rendah sbb mmg terbukti naik n maintain jek sbb ada iron..dulu sy ada problem darah rendah n doc ckp anemia..takut dgr anemia cam leukimia..takleh bgn..sgt pening n bgn je muntah..pas konsisten ngn vitalea..alhamdulillah da ok..

Testimoni dari luar negara pun ada. Saya ambil dari sini:
Shaklee Vita-Lea has improved my health. I have more energy and feel better than ever since I started take Vita-Lea several years ago. I take Vita-Lea multivitamins with iron everyday and have noticed a drastic change to my well-being. The vitamins and minerals are quality ingredients that make Shaklee a large improvement over other vitamins on the market. They are worth the money and I thank my sister, Diane, who is a distributor for introducing me to Shaklee. I would not feel as good as I do today without them. I was anemic and tired for years.

Testimoni Vita-Lea untuk kanak-kanak (Vita-Lea® for Children Chewable) oleh Puan Yatie Mellon:
Yatie Mellon pasal dulu dia pemalu. cikgu tanya mmg dia x jwb. ujian diorg bukan bertulis  tp lebih kpd penerapan harian. baca doa, participate in solat, interaksi dgn kwn n guru.... so dulu slalu dpt b jer. klu hr ada taekwando mmg payah nk pujuk pg sekolah. sekarang ni taekwando tu la yg dnanti2kan....cikgu dia siap tanya bg mkn apa dia ni aktif sgt sekarang? dgn bangganya promote vitalea chewable :)

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar. Layanan first class tetap akan diberikan kepada customer atau sudah mendaftar (terutamanya jika anda mendaftar dengan kami).

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...