19 September, 2014

Bagaimana nak kurus dengan SET K (SLIMMING SET/SET KURUS)

Sekiranya anda masih tercari-cari pakej pelansingan badan dan produk yang boley menurunkan berat badan anda dengan berkesan, cubalah set K ini. Step-by-step akan diterangkan pada bahagian awal entri ini manakala testimoni akan membantu menambahkan keyakinan anda. Sekiranya anda berminat, hubungi nombor yang tertera.
Untuk kurus dengan Set K Shaklee, terdapat 4 langkah yang perlu diikuti:

LANGKAH 1: DETOX WITH HERB-LAX

Kenapa perlu detox?
Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan.Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.

LANGKAH 2: OMEGA GUARD OR LECITHIN AS FAT EMULSIFIER
Omega Guard dan Lecithin fungsinya semata-mata untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan perlukan medium pengangkutan untuk bawa keluar daripada badan. Oleh itu, pengambilan Omega Guard atau Lecithin memerlukan kombinasi produk yang lain.

LANGKAH 3: FIBER DAILY INTAKE WITH ALFALFA COMPLEX
Kenapa fiber penting dalam set ini?
Tanpa fiber,anda akan mudah dapat sembelit. Oleh itu pengambilan Alfalfa adalah penting bersama dengan minum air masak yang secukupnya (minimum 2-3L sehari)

LANGKAH 3: PROTEIN TO BUILD YOUR MUSCLE WITH CINCH SHAKE OR ENERGIZING SOY PROTEIN
Kepentingan Protein?
Protein penting untuk pelihara otot dalam badan. Perasan tak ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber)? Orang yang macam ni, yang turun itu bukan berat tapi dia kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Sebab itu kalau tengok penerangan tentang Cinch Shake, antara yang ditekankan adalah pemeliharaan otot semasa diet.
Untuk ibu menyusu, sarankan pengambilan ESP daripada Cinch Shake sebab kalori cinch sangat rendah dan dikhuatiri membantutkan pertumbuhan anak-anak.


Jom baca testimoni mereka yang telah berpuas hati dengan set ini:

Testimoni Set H Shaklee oleh Puan Ismi Sasnidar

Baju putih gbr bulan 6 tahun lpas...tahun yg sgt GEMOKKK..duduk kat kerusi IKEA pun muat2 je..sekarang lihatla... 
Testimoni Set K Shaklee oleh Puan  Yuhana Abdul Hamid
salam,selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin
just nk share,sejak amal shaklee set diet alhamdulillah berjaya trnkn berat badan sebyk 6kg..insyaallah,kna konsisten ni..hehehe
Testimoni Set K Shaklee oleh Puan Laila Ismail



Nak share pengalaman saya berdiet dengan SHAKLEE. Boleh contact distributor anda utk dapatkan supplement2 yang sesuai ye.

Di samping tu saya juga amalkan diet mengikut jenis darah.

***********************************************
Tips :-
(WARNING : Kalau anda baca list di bawah ni, semuanya adalah benda biasa2 aje, tapi kalau anda amalkan, InshaAllah anda pun boleh kurangkan berat badan anda. Kalau tak turun banyak, sikit pun jadiiilah)

1. Kurangkan pengambilan makanan berat utk dinner.
2. Wajib ambil sarapan.
3. Ambil sayuran/buah2an dalam kuantiti yang banyak.
4. Banyakkan minum air.
5. Senaman at least 3-4kali seminggu. (Saya tak konsisten yang ni, 2 bulan pertama langsung takde senaman, tp still boleh turun berat dengan 2kg sebulan)
6.Kurangkan FAST FOOD. Kalau boleh jangan langsung!
7. Kurangkan makan di luar sbb kita tak tahu penggunaan minyak dan bahan2nya macammana. Seelok2nya masak sendiri ye.
8. Kurangkan pengambilan gula. (Saya langsung tak ambil gula untuk minuman, milo tanpa gula, teh-energy tea mix, kuih tradisional atau kek saya kurangkan, kalau masak pun saya hanya letakkan sedikitttttttttttttttt sahaja gula)
9. Makanan yang saya elakkan :-
-ROTI CANAI
-APA2 YANG BERSANTAN
-NASI LEMAK
-TEH TARIK @ APA2 MINUMAN YG MENGGUNAKAN SUSU PEKAT MANIS, SAYA TUKAR DENGAN FRESH MILK

Selamat mencuba!!!



Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.
Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.



Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...